Terug naar Apple brengt iOS 9.3.4 uit: hierom moet je updaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt iOS 9.3.4 uit: hierom moet je updaten

Door Sven Lamers5 augustus 2016 08:462 min. leestijd0

Gisterenavond heeft Apple iOS 9.3.4 uitgebracht, zo’n twee weken na de release van de vorige versie. Volgens de release notes werd in deze update een belangrijk beveiligingslek gedicht. Het wordt aangeraden om snel te updaten. Net als bij de voorganger zitten er geen splinternieuwe functies in iOS 9.3.4, daarvoor moet je nog wachten op iOS 10. De release daarvan verwachten we op 14 september.

iOS 9.3.4

Jailbreak niet meer mogelijk

Het beveiligingslek zorgde ervoor dat een applicatie code kon uitvoeren met administrator-rechten. Dat klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is het alleen Apple’s omschrijving voor de manier waarop een jailbreak werkt. Kortom: de update maakt het weer onmogelijk om je iPhone of iPad te jailbreaken. Grappig genoeg noemt Apple de jailbreak-makers van Pangu als tipgever voor dit beveiligingslek.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Moet je nu dus updaten? Als je iOS-apparaat al gejailbreakt is of je van plan bent om je iOS-apparaat te jailbreaken, dan zeker niet. Wil je daarentegen een veilige telefoon, moet je zo snel mogelijk updaten.

Hoe kun je iOS 9.3.4 downloaden?

Via je iPhone: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven aan het Instellingen-menu gewoon naar ’software’, want dan vind je de update ook. Zorg ervoor dat je een wifi-verbinding hebt.

Via je Mac of pc: updaten kan via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch met een kabeltje aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes het toestel waar het om gaat en kies voor ‘Zoek naar update’. De update beslaat ongeveer 26 MB, maar de precieze grootte hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar