Terug naar Netflix-concurrent Amazon Prime Video komt naar Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Netflix-concurrent Amazon Prime Video komt naar Nederland

Door Redactie iCreate17 november 2016 11:412 min. leestijd2

Vanaf volgende maand laat Amazon zijn streamingservice Amazon Prime Video los op de hele wereld, waaronder uiteraard Nederland. Dit kondigde het bedrijf aan via een video met daarin de makers van het succesvolle autoprogramma Top Gear.

In de video kondigen de mannen van Top Gear (dat na ruzie met de BBC van de buis vertrok en terug keerde als The Grand Tour) dat ze vanaf december elke vrijdag wereldwijd een uitzending van The Grand Tour zullen laten zien op Amazon Prime Video.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Overige details over de lancering van Amazon Prime Video zijn nog niet prijsgegeven. Naar de exacte lanceringsdatum, de kosten en welke programma’s, series en films te zien zullen zijn, is het nog gissen. Met de video van Jeremy Clarkson en consorten – waarin gemeld wordt dat Grand Tour exclusief voor Amazon Prime Video is – is het in ieder geval duidelijk dat de belangrijkste inhoud in ieder geval eigen content is. Net als bij Netflix.

Amazon Prime Video moet inhaalslag makenAmazon Prime Video

Tot dusver was Amazon Prime Video alleen te zien in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan. Al langer gingen de geruchten dat een wereldwijde lancering op handen was, nu volgt de mededeling dat tweehonderd landen vanaf volgende maand Amazon Prime Video kunnen streamen.

Het bedrijf zal een forse inhaalslag moeten maken om Netflix in te halen, zeker wat betreft eigen content. In de Verenigde Staten heeft Amazon als voordeel voor leden dat het iets goedkoper is dan Netflix, je met korting lid kan worden van de muziekdienst Amazon Music Unlimited en dat producten van webwinkel Amazon gratis thuis worden bezorgd. In Nederland is de webwinkel (nog) niet actief. Dus dat laatste voordeel vervalt vooralsnog.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Niels Daniel
Lezer
Niels Daniel

Ik heb het filmjpe nu een paar keer bekeken, en ik hoor de heren nergens zeggen dat ook Amazon Prime vanaf december wereldwijd te gebruiken is. Alleen over The Grand Tour wordt iets gezegd.

Jasper Steppé
Lezer
Jasper Steppé

Beste Niels, De heren van The Grand Tour laten in dit filmpje inderdaad weten dat hun programma wereldwijd gaat. En ze reppen niet over andere programma’s. Maar het zou wel gek zijn als je een wereldwijde streamingdienst lanceert die slechts bestaat uit één programma. Dat ze dit door Clarkson en consorten laten zeggen, komt met name omdat dit programma exclusief op Amazon Prime Video gaan uitzenden. En de populariteit van de voormalige makers van Top Gear is dermate groot dat Amazon het een goed leek om hen de aankondiging van wereldwijde streaming te laten aankondigen. Ik hoop dat dit je… Lees meer »