Terug naar AirPort en Time Capsule instellen met iOS?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPort en Time Capsule instellen met iOS?

Door Redactie iCreate10 juni 2011 10:302 min. leestijd1

Vorige week werd bekend dat de AirPort-basisstations en de Time Capsule in Amerika almaar schaarser worden. Hoewel deze apparaten in Nederland nog gewoon binnen 24 uur worden geleverd, bedraagt de levertijd in de VS al 2 tot 5 weken. Dat kan erop wijzen dat er nieuwe modellen komen. Even, maar vergeefs, gloorde begin deze week de hoop dat Steve Jobs die op de WWDC zou aankondigen. Tenslotte zijn de AirPort Express en Extreme al sinds 2008 – en de Time Capsule sinds 2009 – niet meer aangepast.

A5-processor
Die vlieger ging dus niet op, maar het gerucht over nieuwe modellen is daarmee niet uit de wereld. Verwacht wordt dat de Time Capsule- en AirPort-apparaten met Apple’s nieuwe A5-processor worden uitgerust en vanaf iOS-apparaten kunnen worden ingesteld. Daar valt iets voor te zeggen.  Tenminste, dat blijkt uit de specificaties van iCloud en het nieuwe iOS 5-besturingssysteem, die tijdens de WWDC-keynote wél werden gepresenteerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 5: functies voor instellen van AirPort
De nieuwe iOS-versie komt in het najaar en daarin zullen opties zitten voor het draadloos instellen en (met iCloud) synchroniseren van AirPort- en Time Capsule-apparaten, dus zonder dat je daarvoor een Mac nodig hebt. Voor een apparaat als Time Capsule, dat een ingebouwde Airport Extreme bevat, heeft dit praktische voordelen.

Software-updatesvoor je Mac
Met een Time Capsule kunnen bijvoorbeeld nieuwe software-updates voor je Mac automatisch vanuit de cloud op de harde schijf van de Time Capsule worden gezet. Zodra je dan je Mac aanzet, kan deze er direct over beschikken en hoef je niet meer te wachten tot je Mac ze heeft gedownload.

Streaming via Time Capsule en iCloud
De release van iOS 5 zou dus een goed moment zijn voor de introductie van een nieuwe Time Capsule, temeer omdat Apple van plan is dit apparaat nog diepgaander in de iCloud-service te integreren. Zo moet de volgende Time Capsule niet alleen automatisch een back-up maken van alle muziek, video’s, foto’s, gegevens, enzovoort die je op je Mac hebt opgeslagen, maar al deze content moet hij eveneens automatisch naar je persoonlijke server in de iCloud kunnen uploaden. Vervolgens is die informatie vanuit de iCloud via draadloze streaming voor al je andere Macs en iOS-apparaten toegankelijk.

Prachtig toch?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPort
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
J
Lezer
J

Waarom postten jullie steeds oud nieuws?