Terug naar Belangrijk: Adobe Flash Player updaten (of verwijderen)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Belangrijk: Adobe Flash Player updaten (of verwijderen)

Door Jelle Mol9 juli 2015 14:152 min. leestijd0

De onthullingen naar aanleiding van de hack bij het Italiaanse beveiligingsbedrijf Hacking Team blijven zich opstapelen. Werd eerder deze week duidelijk dat een jailbreak de beveiliging van je iPhone of iPad om zeep helpt, nu blijkt wederom Adobe Flash Player zo lek als een mandje. Het advies is daarom om Flash Player zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwste versie, of als je de beveiligingsproblemen zat bent, het programma van je Mac te knikkeren.

Lek in Flash Player

Wat is er precies gebeurd? Hacking Team helpt politie en veiligheidsdiensten met het bespioneren van verdachten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van zwakheden in de beveiliging van computers, mobiele apparaten, software en apps. Flash Player heeft regelmatig te kampen gehad met ernstige beveiligingslekken en dat wisten ze bij Hacking Team maar al te goed. Een lek in Flash Player dat door Hacking Team misbruikt werd, is aan het licht gekomen doordat het beveiligingsbedrijf zelf gehackt is, met alle gevolgen van dienen. Kwaadwillenden kunnen namelijk nu via Flash Player malware installeren op de computers van slachtoffers.

Flash Player updaten

Inmiddels is Adobe met een update voor Flash Player gekomen die het lek dicht. Op de Mac kun je als volgt updaten naar de nieuwste versie. Op het moment van schrijven is dat 18.0.0.203.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  1. Open de Systeemvoorkeuren op je Mac.
  2. Klik op Flash Player en vervolgens op de tab ‘Updates’.
  3. Klik op ‘Nu controleren’. Je kunt dan de nieuwste versie installeren, of als je dat al gedaan hebt, krijg je de melding dat Adobe Flash Player up-to-date is.
  4. Zorg ervoor dat de optie ‘Adobe toestaan updates te installeren (aanbevolen)’ is ingeschakeld.

Flash Player update Mac

Flash Player verwijderen

Heb je het ondertussen wel gehad met de talloze beveiligingslekken in Flash Player, dan kun je er ook voor kiezen om de software volledig van je Mac te verwijderen. Hoe je dat op een Mac doet lees je in dit stappenplan van Adobe. Let er wel op dat veel videospelers (en sommige websites) dan niet meer goed functioneren, want die zijn veelal nog gebaseerd op Flash. Op YouTube kun je inmiddels wel gebruikmaken van een HTMl5-speler.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar