Terug naar 6 standaard apps alleen voor de iPhone (en iPad-alternatieven)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 standaard apps alleen voor de iPhone (en iPad-alternatieven)

Door Laura Grootaarts19 januari 2016 15:154 min. leestijd2

De iPhone heeft een aantal standaard apps die er stom genoeg niet voor de iPad zijn. Wij laten zien om welke apps het gaat en bieden alternatieven.

iPhone apps

Weer

Wie is er nou niet geïnteresseerd in het weer? Moet je morgen een dikke jas aan en een paraplu meenemen, of voldoet je overhemd? Jammer genoeg heeft de iPad geen ingebouwde weer-app, maar de iPhone wel. Hiermee check je even snel en nauwkeurig de weersvoorspelling. Gaat het binnen de komende 12 uur regenen? Schijnt de zon volgende week dinsdag? Allemaal vragen die de Weer-app voor je kan beantwoorden. Daarbij ben je ook niet aan een plaats gebonden, als je wilt, voeg je meer dan een dozijn verschillende steden of plaatsen toe.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Alternatieven voor de iPad

Yahoo Weer (gratis),
Check the Weather (2,99 euro)

Aandelen

Als je graag handelt in aandelen, dan wil je altijd op de hoogte zijn van de koersen. Op de iPhone kan dat dankzij de Aandelenapp. Tik op het Aandelenicoontje, voeg de aandelen toe die je hebt en je krijgt de actuele beurswaarde te zien. In een diagram bekijk je de geschiedenis van het aandeel, bijvoorbeeld de koers van het aandeel van het afgelopen jaar. Daarnaast zoekt de app ook automatisch naar nieuwsberichten over het betreffende bedrijf achter het aandeel, zodat je altijd een goede inschatting kunt maken of het tijd is om je aandelen af te stoten.

Alternatieven voor de iPad

Stock Market HD (2,99 euro)
CNBC (gratis)

Wallet

Zit je portemonnee altijd vol met pasjes, kaartjes en dergelijke? Dan biedt Wallet op de iPhone uitkomst. Het idee achter deze digitale portemonnee is dat je al je vliegtickets, coupons en lidmaatschappen op één plek hebt en niet meer in je zak hoeft te graven om ze te vinden. Het werkt heel simpel: je hoeft alleen de QR-code van je ticket of coupon op je iPhone te zetten. Het mooiste is nog wel dat de app met je meedenkt: tickets komen op het tijdstip dat je ze nodig hebt op je vergrendelscherm te staan. In de toekomst kun je met Wallet en een geschikte iPhone ook direct betalingen doen via Apple Pay.

Alternatieven voor de iPad

Geen!

Kompas

Net als de iPhone heeft de iPad een geïntegreerde kompas, alleen ontbreekt op de tablet de bijbehorende app Kompas. ie
app doet inderdaad precies wat je verwacht, je krijgt een kompas te zien die aangeeft waar het noorden is. Maar er zit daarnaast nog een tweede functie in deze app, je kunt hem namelijk ook als waterpas gebruiken. Veeg in de kompasweergave naar links en de waterpas komt tevoorschijn. Wanneer het scherm groen wordt, is een oppervlakte helemaal recht.

Alternatieven voor de iPad

Apple Kaarten (voor het kompas),
Angle Pro (gratis, voor de waterpas)

Calculator

Nog zo’n app waarvan we niet begrijpen waarom Apple hem niet ook standaard op de iPad heeft gezet. Met de Calculator op de iPhone voer je snel eenvoudige berekeningen uit. Echt leuk wordt het pas als je de telefoon draait, want dan komen alle mogelijkheden van deze rekenmachine tevoorschijn. Gewoon handig om te hebben, ook voor de iPad. Gelukkig zijn er voor de tablet zelfs nog krachtigere alternatieven.

Alternatieven voor de iPad

PCalc Lite (gratis),
Soulver (4,99 euro)

Dictafoon

Met de Dictafoon is het op nemen van gesprekken of audio notities een fluitje van een cent. App opstarten, opname starten en de iPhone doet de rest. Al je opnames worden overzichtelijk gerangschikt zodat je een interview of notitie altijd snel terug kunt vinden. En uiteraard verstuur je een opname makkelijk in een bericht, e-mail of via AirDrop. Voor mensen die in verband met hun werk vaak interviews moeten houden of dingen moeten opnemen is Dictafoon erg handig.

Alternatieven voor de iPad

Quick Voice Recorder (gratis)
Recordium (gratis)

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Gerbert Paanstra
Lezer
Gerbert Paanstra

De app WeatherPro vind ik zelf erg prettig. Deze is van het nederlandse bedrijf MeteoGroup uit Wageningen.

Wesley Bouwhuis
Lezer
Wesley Bouwhuis

Ik gebruikt altijd foreca dan kun je ook zien waar het gemeten word