Terug naar 4x Dit gebeurt er met Touch ID op de iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

4x Dit gebeurt er met Touch ID op de iPhone 8

Door Laura Grootaarts26 juli 2017 12:202 min. leestijd0

De iPhone 8 ziet er ongetwijfeld compleet anders uit dan eerdere iPhones. Zeer waarschijnlijk krijgt het toestel een enorm edge-to-edge display. Zonder rand rondom het scherm, is er geen ruimte meer voor de thuisknop met vingerafdrukscanner. Touch ID verhuist, maar waarnaartoe? Dit zijn vier mogelijke scenario’s.

1. Touch ID in het scherm

iPhone 8 thuisknop

Misschien wel de meest voor de hand liggende optie: de iPhone 8 krijgt een virtuele thuisknop mét Touch ID aan de onderzijde van het scherm. Het mooiste bewijs hiervoor is te vinden in de bèta-versie van iOS 11. Ga je naar de App Store en probeer je daar een app te kopen, dan verschijnt in iOS 10 in het midden van het scherm de vraag om via Touch ID de aankoop te bevestigen. In iOS 11 is dat niet meer het geval. Dat venster is verhuisd naar de onderkant van het scherm – zie de afbeelding hiernaast. En laat dat juist de meest logische plek zijn waar een knop in het scherm geïntegreerd kan worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Naar de achterkant

iPhone 8 achterkant touch id

Mocht het bovenstaande scenario technisch iets te ambitieus zijn, dan kan Touch ID ook aan de achterzijde van de iPhone geplaatst worden (de thuisknop zonder Touch ID wordt wel verwerkt in het scherm). De meest logische plek is dan pal onder het Apple-logo, waar je je vinger automatisch plaatst bij het oppakken van je toestel. Inmiddels schijnt dit plan B niet meer nodig te zijn, maar zo nu en dan verschijnt er toch nog een prototype met een uitsparing op de achterzijde.

3. Naar de vergrendelknop

iPhone 8 render powerknop

Vrijwel alle gelekte tekeningen en onderdelen laten een langere powerknop zien aan de rechter zijkant van de nieuwe iPhone. Waarom? Omdat het mooier is? Apple doet niets voor niets. Als de vergrendelknop er opeens anders uitziet, dan is dat geen min of meer willekeurige design-keuze: er moet iets aan de hand zijn. Het zou zomaar kunnen dat de vingerafdrukscanner hiernaartoe verhuist.

4. Afscheid van Touch ID

Een nogal rigoureuze oplossing: Touch ID verdwijnt. Apple zou kiezen voor een andere vorm van biometrische beveiliging. De nieuwe iPhone 8 is uitgerust met een slimme camera en 3D-sensoren, en die maken gezichtsherkenning mogelijk. Tijd om Touch ID overboord te gooien: we gaan onze telefoons straks ontgrendelen door ernaar te kijken!

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar