Terug naar ‘187.000 apps werken niet met iOS 11’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘187.000 apps werken niet met iOS 11’

Door Laura Grootaarts17 maart 2017 09:182 min. leestijd0

iOS 11 ondersteunt waarschijnlijk geen 32-bit apps meer. Dat betekent dat een hele hoop apps straks niet meer werken: uit onderzoek van Sensor Tower is gebleken dat het gaat om maar liefst 187.000 apps.

Minimaal 187.000 apps onbruikbaar

8 procent van de apps in de App Store heeft een probleem als Apple 32-bit niet meer ondersteunt. De schattingen zijn zelfs nog aan de voorzichtige kant. Sensor Tower heeft alleen gekeken naar de apps die voor de lancering van de iPhone 5s (de eerste 64-bit iPhone) al in de App Store stonden. Maar ook daarna konden ontwikkelaars nog tijden doorgaan met het ontwikkelen van 32-bit apps, en die zijn niet eens meegenomen in het onderzoek.8% apps onbruikbaar iOS 11

Waarschuwing voor verouderde apps

Start je op dit moment een verouderde app op, dan word je al gewaarschuwd dat deze je iPhone kan vertragen, maar binnenkort worden deze apps onbruikbaar. Ergens in de komende maand verschijnt iOS 10.3, en daarin worden de waarschuwingen nog concreter. In de app Instellingen vind je dan voortaan een lijst met verouderde apps:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

‘Deze apps laten je iPhone mogelijk trager werken en zijn niet geschikt voor toekomstige iOS-versies als ze niet worden bijgewerkt. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app als er geen update beschikbaar is.’

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Vorig jaar hield Apple ook al eens grote schoonmaal in de App Store, toen werden er in totaal bijna 50.000 apps verwijderd uit de App Store. Bij iOS 11 zijn het vooral veel games die niet meer werken: 20 procent van de apps die niet meer werken, bestaat uit games.

WWDC17

iOS 11 wordt waarschijnlijk aangekondigd tijdens WWDC17, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Deze vindt plaats van 5 tot en met 9 juni in Californië. iOS 11 is dan nog niet direct beschikbaar om te downloaden: gedurende de zomer zal het nieuwe besturingssysteem getest worden en pas in september komt het definitief uit, tegelijkertijd met de iPhone 8.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar