Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eindelijk: iOS 18 wordt gigantische AI-update

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone met dynamic island

Het kan niet anders dan dat Apple dit jaar is verrast door de snelle opkomst van AI’s zoals ChatGPT voor teksten en Midjourney voor afbeeldingen. Toch lijkt het erop dat ook Apple instapt in de hype en er hard aan werkt om bij te blijven. En mogelijk gaan we daar de komende tijd al concrete voorbeelden van zien: naar verluidt wordt iOS 18 een AI-update.

Lees verder na de advertentie

Apple investeert één miljard dollar per jaar

Volgens Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg is Apple van plan om één miljard dollar per jaar te investeren in AI-onderzoek en productontwikkeling. Drie Apple-topmannen, Craig Federighi, John Giannandrea en Eddy Cue, hebben de taak om AI-functionaliteiten te integreren in de producten en diensten van Apple. In de grote iPhone-update van volgend jaar, iOS 18, ga je daar al het een en ander van merken.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18: AI-functies veel nadrukkelijker

kooptip

Natuurlijk maakt Apple ook nu al gebruik van AI. Kijk alleen al naar iOS 17: AI zorgt ervoor dat je huisdieren herkend worden op foto’s, mogelijk aanstootgevende foto’s worden geblurd en tekstvoorspelling is een stuk verbeterd. Maar in iOS 18 is AI straks nog prominenter aanwezig en valt het je misschien meer op in het dagelijks gebruik.

Gebruik je Apple’s app Berichten? Straks kun je snel antwoorden versturen aan de hand van slimme suggesties. Eddy Cue zet zich in voor het toevoegen van functies zoals door AI gegenereerde afspeellijsten in Apple Music, en onderzoekt hoe generatieve AI kan worden toegepast in productiviteitsapps zoals Pages en Keynote. John Giannandrea’s team werkt aan een nieuwe, slimmere versie van Siri, en ook die wordt volgend jaar verwacht.

Discussie over dit onderwerp

Intern woedt er bij Apple nog een flinke discussie over dit onderwerp. De vraag is of de AI uitsluitend lokaal op een iPhone of ander Apple-apparaat moet draaien, of dat alles vanuit de cloud wordt geregeld. Lokaal is privacyvriendelijker. Maar de servers van Apple bieden dan weer meer geavanceerde mogelijkheden. Kortom: het laatste woord hierover is nog niet gezegd …