Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo gaat iOS 18 eruitzien – en dat is compleet anders dan nu

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iOS 18 design

iOS 18 en iPadOS 18 krijgen een look die je niet gewend bent. Wanneer je je iPhone en iPad dit najaar updatet, lijkt de interface op die van visionOS: dit is het besturingssysteem van de Apple Vision Pro.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van iOS 18? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18 design lijkt op dat van visionOS

Sinds iOS 7 is er eigenlijk maar weinig veranderd aan het design van iOS. Oké: in iOS 14 maakten de widgets hun entree. En met iOS 16 ging het vergrendelscherm op de schop. Maar in grote lijnen bleef alles hetzelfde. iOS 18 wordt compleet anders, zo claimt de Israëlische website The Verifier.

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Volgens The Verifier is iOS 18 straks duidelijk geïnspireerd op visionOS. Bij de Apple Vision Pro zweven de vensters in de ruimte om je heen. De visuele elementen hebben rondere hoeken en meer schaduwen en diepte. Je ziet dit straks terug in menu’s, maar ook in de belangrijkste Apple-apps zoals Safari.

Nu al te zien op de Apple TV

tvOS 17.2

The Verifier heeft een twijfelachtige staat van dienst voor wat betreft Apple-geruchten, maar het lijkt op zich een logisch verhaal. Apple houdt nu eenmaal van consistentie tussen de verschillende besturingssystemen. En een van de systemen lijkt zelfs nu al een beetje naar de Apple Vision Pro toe te groeien. De Apple TV heeft sinds de komst van tvOS 17.2 een transparante menubalk, die zo uit visionOS afkomstig lijkt.

iOS 18 wordt grote update

Volgens Apple-kenner Mark Gurman wordt iOS 18 de grootste iPhone-update ooit – en dat heeft zeker niet alleen met het design te maken. Apple zou namelijk gaan werken met AI, waardoor bijvoorbeeld Siri een heel stuk slimmer wordt. We gaan er alles over horen tijdens de WWDC in juni: dat is het moment waarop Apple de nieuwe besturingssystemen onthult. In september kun je dan eindelijk updaten.