Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 18 ondersteuning: kun je jouw iPhone straks nog updaten?

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iOS 18 ondersteuning

Dit najaar verschijnt de grote iPhone-update van 2024: iOS 18. Je vraagt je misschien af of je jouw iPhone nog kunt updaten. Gaat het lukken, of vis je achter het niet voor wat betreft alle leuke nieuwe functies? Welke iPhones krijgen iOS 18 ondersteuning?

Lees verder na de advertentie

iOS 18 ondersteuning

Apple staat bekend om zijn langdurige ondersteuning voor oudere apparaten. Maar ergens houdt het op. Bij een grote iPhone-update komt de ondersteuning voor oudere modellen vaak te vervallen. Kan jouw iPhone nog een jaartje mee? Volgens de laatste geruchten (via 9to5Mac) is er goed nieuws – in ieder geval voor iedereen die nu iOS 17 gebruikt.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iOS 18? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Het lijkt erop dat alle iPhones die iOS 17 ondersteunen, ook in aanmerking komen voor de iOS 18 update. Dit betekent dat als jouw toestel nu op iOS 17 draait, je dit najaar de sprong naar iOS 18 kunt maken. Dit zijn alle iPhones met iOS 18 ondersteuning:

Natuurlijk krijgt ook de iPhone 16 die dit najaar verschijnt, automatisch al iOS 18.

Wat is er nieuw in iOS 18?

Hoewel de exacte nieuwe functies van iOS 18 nog niet onthuld zijn, wordt er wel al druk over gespeculeerd. iOS 18 belooft een grote update te worden, zoals wel vaker met de even nummers: iOS 14 bracht widgets naar je iPhone, met iOS 16 ging het vergrendelscherm compleet op de schop. iOS 18 lijkt AI naar de iPhone te brengen, met een veel slimmere Siri. Ook het design wordt onder handen genomen.

Onthulling tijdens de WWDC

Zoals altijd worden de nieuwste updates onthuld tijdens de WWDC, Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Apple heeft de uitnodigingen hiervoor inmiddels de deur uit gedaan. De WWDC start op maandag 10 juni met een keynote rondom de nieuwe updates en duurt vervolgens tot en met vrijdag 14 juni. Rond die tijd verschijnen ook de eerste bèta-versies van alle updates. Tijdens de WWDC wordt ook iPadOS 18 aangekondigd: bij de iPads komen wel wat modellen te vervallen.