Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Notities krijgt grote nieuwe functies in iOS 18: dit kun je verwachten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 18 Notities

Met iOS 18 krijgt de Notities-app er naar verluidt twee grote nieuwe functies bij. Wat kun je verwachten?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Bijvoorbeeld over iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18: nieuwe functies Notities

De Notities-app is een van de meest gangbare en geliefde apps in Apple’s assortiment, maar met iOS 18 wordt deze nóg toegankelijker. Volgens een nieuw bericht van techwebsite AppleInsider brengt dit nieuwe besturingssysteem namelijk twee grote nieuwe functies naar Apple’s aantekeningen-app. Die komen vooral van pas voor academici, studenten, wetenschappers en technici. En daardoor krijgt Notities straks meer weg van concurrent Microsoft OneNote.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Nieuwe functies

De grootste vernieuwing betreft de komst van een dictafoonfunctie: volgens AppleInsider wordt het straks mogelijk om een audio-opname direct in de Notities-app te maken, bewaren en afspelen. Die kun je vervolgens tussen een van je aantekeningen zetten. Laatstgenoemde kan nu ook al, maar daarvoor moet je eerst een opname maken in Apple’s Dictafoon-app, en deze handmatig in je opname kopiëren en plakken. iOS 18 maakt dit dus een stuk gemakkelijker.

Ook werkt Apple aan een nieuwe Notities-functie die intern ‘Math Notes’ wordt genoemd, aldus AppleInsider. Daarmee komen wiskundige formules beter tot hun recht: je hebt hier straks meer opties voor, zodat je de formules mooi en nauwkeurig kunt weergeven in je aantekeningen. Naar verluidt zal Notities hiervoor zijn krachten bundelen met de Rekenmachine-app, maar het is onduidelijk op wat voor manier dit gaat gebeuren. En over Rekenmachine gesproken: AppleInsider schrijft dat deze app in macOS 15 ook op de schop gaat, al is het onduidelijk hoe.

iOS 18 release

iOS 18 wordt het aankomende besturingssysteem voor de iPhone. Apple zal het aankondigen tijdens een uitgebreid Apple-event gedurende de WWDC, dat plaatsvindt op 10 juni. Daar krijgen we dan ook de nieuwe functies te zien! In de maanden daarna brengt Apple allerlei testversies uit, en in september is het dan eindelijk zover: iOS 18 komt officieel uit.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 18? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!