Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iOS 18 wordt grootste iPhone-update in jaren’

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone met dynamic island

Volgend jaar september verschijnt iOS 18. Je zou kunnen zeggen dat het besturingssysteem voor de iPhone dan eindelijk volwassen wordt – Apple heeft in ieder geval grootse plannen!

Lees verder na de advertentie

iOS 18 wordt ambitieus project

Vorige week week was nog in het nieuws dat Apple op de rem trapte bij de ontwikkeling van iOS 18. Maar nu is het weer vol gas, als we Mark Gurman van Bloomberg mogen geloven. In de laatste editie van zijn nieuwsbrief schrijft hij dat iOS 18 intern bij Apple ‘ambitieus en overtuigend’ genoemd wordt. Het doel is dat iOS 18 verschijnt met ‘grote nieuwe functies en ontwerpen’. Daarnaast zijn er significante verbeteringen voor prestaties en beveiliging.

Na jaren van bescheiden updates

Specifieke details over de nieuwe functies weten we nog niet – hoewel er al geruchten zijn over nieuwe AI-functies. Gurman noemt de updates van de voorbije jaren in ieder geval bescheiden. De laatste echt grote iPhone-update was iOS 14 met de widgets voor op het thuisscherm. Dus het zou weer iets van de kaliber moeten zijn. Dit is hoe Gurman het toelicht:

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple staat ook voor een meer uitdagende taak met de software voor 2024. Na een paar jaar van bescheiden updates voor iOS zou de volgende versie van de iPhone- en iPad-software relatief baanbrekend kunnen zijn. Intern heeft het hogere management van Apple de aankomende besturingssystemen omschreven als “ambitieus en overtuigend”, met belangrijke nieuwe functies en ontwerpen, naast beveiligings- en prestatieverbeteringen.

Vertraging iOS 18

Welke invloed heeft de pauze van vorige week in de ontwikkeling van iOS 18-functies op de release van volgend jaar? Gurman zegt dat het ‘de uiteindelijke release van de software waarschijnlijk niet merkbaar zal uitstellen’. In het ergste geval betekent het volgens hem dat Apple aan het einde van de rit wat minder tijd heeft om foutjes in de software op te lossen.
Apple onthult de nieuwe versie van iOS doorgaans in juni, tijdens de WWDC – dit is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars.

Wil je goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen rondom iOS 18 en allerlei andere Apple-zaken? Neem dan nu een voordelig abonnement op iCreate.

najaarsactie