Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WWDC 2024 aangekondigd: dit is wanneer Apple iOS 18 onthult!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WWDC24

Apple heeft zojuist aangekondigd wanneer de WWDC24 plaatsvindt. Dat is misschien wel het leukste Apple-event van het jaar, want tijdens de WWDC wordt iOS 18 onthuld. En wie is nu niet benieuwd naar alle nieuwe functies die later dit jaar gratis en voor niks naar je iPhone komen?

Lees verder na de advertentie

WWDC 2024: dit is de datum

De WWDC is Apple’s conferentie speciaal voor ontwikkelaars, maar zeker ook voor de echte Apple-liefhebber. Het evenement vindt dit jaar plaats van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni, zo vertelt Apple in een persbericht. De WWDC start op de maandag traditioneel met een keynote waarin de nieuwe besturingssystemen worden onthuld. Naast iOS 18 worden ook de nieuwe versies van iPadOS, macOS 15, watchOS, tvOS en – een primeur – visionOS gepresenteerd.

Na de keynote begint het feestje misschien pas echt. Voor de ontwikkelaars organiseert Apple dan namelijk diverse leerzame presentaties en workshops. Veel daarvan is ook online te volgen en op die manier voor iedereen vrij toegankelijk. Ook worden vlak na de WWDC de bèta’s van de updates vrijgegeven, zodat iedereen die erin geïnteresseerd is de nieuwe software alvast kan uitproberen.

En verder?

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Hoewel de WWDC absoluut bedoeld is voor ontwikkelaars en dus hoofdzakelijk om software draait, verrast Apple vaak ook met de aankondiging van nieuwe hardware. Of ze de WWDC van vorig jaar kunnen overtreffen, is nog maar zeer de vraag: toen werd namelijk de Apple Vision Pro onthuld. Tijdens de WWDC vindt ook de Swift Student Challenge plaats en worden ook de jaarlijkse Apple Design Awards uitgereikt.


Wil je op de hoogte blijven van alles rondom iOS 18 en de WWDC? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!