Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Siri wordt eindelijk écht slim – en je hoeft niet lang te wachten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Siri Vision Pro

Siri krijgt een flinke upgrade, waardoor de stemassistent zo slim wordt als ChatGPT. En daar hoef je niet lang op te wachten!

Lees verder na de advertentie

Siri zo slim als ChatGPT

Siri is niet bepaald de slimste stemassistent – en dat is eigenlijk al sinds 2011 het geval, toen Siri werd aangekondigd. Bij veel vragen word je doorverwezen naar Google, of zegt Siri dat waar je naar vroeg niet in je contacten staat – ook al vroeg je helemaal niet naar een persoon.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dat kan dus een stuk beter – en dat wordt het ook, volgens nieuwe geruchten van Apple-leaker yeux1122. Apple gaat namelijk zijn eigen taalmodel, Ajax, integreren in Siri. Simpel gezegd betekent dit dat Siri op dezelfde manier kan communiceren als ChatGPT, met meer begrip voor wat je zegt, veel natuurlijker taalgebruik, en de mogelijkheid om context te onthouden.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nieuwe functies

Daarnaast krijgt Siri wat handige nieuwe functies. Zo zou het mogelijk worden om de persoonlijkheid van de stemassistent aan te passen, en worden je gesprekken via iCloud gedeeld tussen al je apparaten. Zo snapt Siri op je iPad dus ook de context van het gesprek dat je op je iPhone hebt gehad.

Siri activeren

Ook komt er een nieuwe ‘creational service’, aldus de geruchten. Waarschijnlijk gaat dit over een nieuwe versie van Opdrachten, waarbij je met Siri een hele opdracht in elkaar kunt zetten (en er dus niet zelf een hoeft te programmeren).

Lanceert al snel

De nieuwe versie van Siri komt al snel naar je iPhone – en je iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en HomePod. In juni 2024, tijdens de jaarlijkse WWDC-presentatie, zou Apple de nieuwe versie van Siri al onthullen als onderdeel van iOS 18. De uiteindelijke release is dan waarschijnlijk al in september. Nog heel even geduld dus!