Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple werkt aan ‘iWork.ai’ – en hierom is dat belangrijk

Auteur: Ward Edema
4 reacties
iWork.ai

Apple heeft het domein ‘iWork.ai’ gekocht, en geeft daarmee al een hint naar wat het bedrijf in juni gaat aankondigen. Dit kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie

Apple AI in 2024

Dat we inmiddels in het tijdperk van AI leven, is wel duidelijk. Eind 2022 kregen we voor het eerst toegang tot de slimme chatbot ChatGPT, en sindsdien volgen de ontwikkelingen rondom artificiële intelligentie zich in rap tempo op. Bij Apple is het relatief stil rondom de nieuwe techniek – maar daar gaat dit jaar verandering in komen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Tim Cook gaf twee weken geleden al aan dat Apple ‘verheugd is om later dit jaar details te delen’ van hun werkzaamheden op het vlak van AI. Nu krijgen we langzaam maar zeker een beeld van wat we moeten verwachten, met als nieuwste ontwikkeling de verschijning van de naam ‘iWork.ai’.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple koopt ‘iWork.ai’

Het gaat om een domeinnaam die Apple recentelijk heeft aangeschaft, zo blijkt uit het register van who.is. Nu is iWork niet bepaald nieuw: dit is al jaren de verzamelnaam voor Pages, Numbers en Keynote. Maar een domeinnaam met ‘.ai’ is wel enigszins opvallend, zeker in de context van de uitspraken van Cook.

iWork 13.1 nieuwe functies

De kans is groot dat Apple werkt aan nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote die ook toegankelijk zijn vanaf je browser, met daarin speciale AI-functies. Wat voor techniek er in de apps verwerkt wordt is nog gissen, al weten we wel dat Apple een eigen taalmodel heeft, genaamd Ajax. Deze zou als een soort schrijfassistent kunnen werken. Ook heeft Apple al de nodige onderzoeken gepubliceerd over AI’s die met beeld om kunnen gaan – ook die techniek kan een plekje krijgen in iWork, bijvoorbeeld in Keynote.

Meer info in juni

In juni horen we ongetwijfeld meer over de nieuwe versie van iWork. Dan is namelijk de WWDC 2024, Apple’s jaarlijkse conferentie voor appontwikkelaars. Daarin presenteert Apple naar verwachting iOS 18, een update die ook al grotendeels om AI zou draaien, evenals macOS 15 en watchOS 11. Dat iWork ook in de presentatie voorbijkomt, is aannemelijk. Nog even geduld dus!

Bron: via Macworld