Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17 bèta: dit is de nieuwste versie!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 bèta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft in juni iOS 17 aangekondigd. Medio september kun je de update op je iPhone zetten. Maar ook nu al kun je iOS 17 uitproberen, en wel met de iOS 17 bèta. Help jij Apple met het testen van de nieuwe update?

iOS 17 bèta: wat is dat?

Wat houdt iOS 17 beta eigenlijk in? Wel, het is een exclusieve kans voor gebruikers zoals jij om de nieuwste versie van iOS te ervaren voordat deze beschikbaar is voor het grote publiek. Je mag als een soort ‘proefkonijn’ de gloednieuwe functies uit proberen en feedback geven aan Apple over je ervaringen. Jouw feedback en suggesties zijn superbelangrijke voor Apple en helpen om eventuele problemen op te lossen, verbeteringen aan te brengen en de iOS-ervaring voor iedereen te optimaliseren. Zodat de iOS 17 release straks zo soepel mogelijk verloopt.

Nieuwste iOS 17 bèta

Apple brengt twee soorten bèta’s uit. Eerst is er steeds de ontwikkelaarsbèta, bedoeld voor app-ontwikkelaars. Daarvan zijn de volgende versies uitgekomen:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nu de ergste fouten verholpen zijn, zijn er ook enkele publieke bèta’s verschenen, die mag iedereen downloaden.

De publieke bèta is inhoudelijk steeds gelijk aan de ontwikkelaarsbèta die iets daarvoor verschijnt. Je kunt je hiervoor inschrijven via de website van het Apple Beta Software Program.

Wat komt er verder nog aan?

Het is eind augustus, Apple heeft inmiddels aangekondigd dat er op 12 september een event is en doorgaans verschijnt de maandag daarna de grote iOS-update. Dat zou op maandag 18 september zijn. We naderen dus de einde van de testfase. Naar verwachting volgt er nog een bèta, en dat is de release candidate. Die is eigenlijk gelijk aan de officiële versie.

Let op: bèta-versies kunnen instabiel zijn!

Hartstikke leuk natuurlijk om als eerste de nieuwe functies te mogen proberen. Maar het is het belangrijk om te onthouden dat bèta-versies onvolledig kunnen zijn en bugs kunnen bevatten. Deze bèta’s zijn bedoeld voor ontwikkelaars en enthousiaste gebruikers die in staat zijn om met mogelijke problemen om te gaan. Installeer de bèta niet op je primaire iPhone, omdat het je dagelijkse gebruikerservaring kan beïnvloeden. Maak geregeld een back-up, en vergeet ook niet om Apple feedback te geven.

Wat is er nieuw in iOS 17

iOS 17 is een grote update met veel vernieuwingen. De grote nieuwe functie van dit jaar is Stand-by, waarmee je van je iPhone een slim klokje maakt op momenten dat-ie aan de lader hangt. Met Contactposters ontwerp je je eigen visuele visitekaartje, dat je heel gemakkelijk uitwisselt met NameDrop. Apple zet bovendien vol in op digitale stickers. Meer over wat er nieuw is, lees je in ons uitgebreide dossier: