Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone krijgt met iOS 17 Dagboek-app: dit kun je ermee

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Dagboek iOS 17


Lees verder na de advertentie

De iPhone krijgt met iOS 17 een journaling-app die AI gebruikt om voor te stellen waar je over moet schrijven. Dit onthulde Apple maandag tijdens WWDC. De nieuwe app in iOS 17 heeft een eenvoudige naam: Dagboek.

iOS 17: Dagboek

De nieuwe Dagboek-app is een app voor het bijhouden van je dagelijkse gedachten, activiteiten en doelen. Hij werkt vergelijkbaar met de populaire journaling-app Day One.

Aan de hand van machine learning krijgen gebruikers suggesties ter inspiratie. Die suggesties zijn gebaseerd op informatie van je iPhone, zoals je foto’s, locatie, beluisterde muziek, podcasts, work-outs en meer. Dit maakt het gemakkelijker om te beginnen met schrijven.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In een demonstratie laat Apple zien dat de app in het hoofdvenster bijvoorbeeld een gebeurtenis voorstelt, zoals ‘Ochtendwandeling, Ocean Beach’. Je kunt meldingen plannen voor het begin of einde van de dag om jezelf eraan te herinneren om te schrijven. Ook krijg je notificaties wanneer er nieuwe suggesties beschikbaar zijn.

Apple benadrukt dat de Dagboek-app je privacy goed beschermt. De content is versleuteld en niemand anders heeft toegang tot de inhoud, zelfs Apple niet. Om de app nog beter te beschermen, is het mogelijk om de Dagboek-app te vergrendelen. Zo kan iemand die je toegang heeft tot je iPhone er niet zomaar bij.

Emoties en gemoedstoestand bijhouden

iOS 17 bevat nog een feature voor je geestelijke gezondheid. In de Gezondheid-app kun je je gemoedstoestand en emoties bijhouden, zodat je een beeld krijgt van je mentale gezondheid.

Er is een optie om met een schuifregelaar aan te geven hoe je je voelt, variërend van ‘erg onaangenaam’ tot ‘erg aangenaam’. Vervolgens selecteer je een emotie en geef je de oorzaak aan van waarom je je zo voelt. Bijvoorbeeld vanwege je werk, partner, gezin of geld. Het registreren van de stemming werkt ook met een Apple Watch met watchOS 10, via de Mindfulness-app.

iOS 17 komt pas in september officieel uit. Wel kun je alvast een iOS 17 bèta installeren om de software alvast uit te proberen. In die testversie is de Dagboek-app overigens nog niet aanwezig, en hij zal niet in de allereerste versie van iOS 17 zitten. De app volgt in een update later dit jaar.