Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17 is uit – en hierom wil je nú updaten!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vandaag iOS 17 uitgebracht, het nieuwste besturingssysteem voor de iPhone. iOS 17 is vanaf nú verkrijgbaar als gratis software-update. Je kunt iOS 17 installeren op de iPhone XS/XR en nieuwer. En reken maar dat je wilt updaten: je telefoon krijgt er dankzij iOS 17 talloze nieuwe features bij en wordt nog praktischer, persoonlijker en mooier dan hij al was!

iOS 17 en iPadOS 17 downloaden

iOS 17 is voor de iPhone, en tegelijkertijd verschijnt voor de iPad ook iPadOS 17. De besturingssystemen voor iPhone en iPad hebben zoals altijd bijzonder veel overlap. In beide gevallen vind je de update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’: hij verschijnt daar onder in beeld! Het kan overigens even duren voordat je de update ziet: Apple rolt de update geleidelijk uit om overbelasting van hun servers te voorkomen.

Zie je de update niet meteen verschijnen? Dan kun je in de tussentijd ons artikel lezen over het voorbereiden op de iOS 17-update:iOS 17: bereid je voor op dé iPhone-update van 2023!

Dit is er nieuw in iOS 17


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De opmerkelijkste verandering in iOS 17 is Stand-by. Met deze modus geef je letterlijk een nieuwe draai aan je iPhone: zet je telefoon tijdens het opladen op zijn zijkant, en er komt een slim klokje in beeld dat je kunt personaliseren met foto’s en handige widgets. Ideaal voor op je nachtkastje, de bureau of het aanrecht. Je iPhone wordt nu dus ook relevant op momenten dat je hem eerder niet gebruikte.

De grootste vernieuwing voor iPadOS 17 is het personaliseerbare vergrendelscherm: je kiest nu uit verschillende achtergronden, lettertypes en widgets. Klinkt dit je bekend in de oren? Dat kan kloppen: voor de iPhone was dit grondig vernieuwde vergrendelscherm eerder al beschikbaar, namelijk met iOS 16.

Naast deze prominente veranderingen, zijn er nog talloze andere nieuwe functies beschikbaar voor je iPhone en iPad. Met contactposters maak je een digitaal visitekaartje op basis van een selfie of memoji. Die deel je dan via NameDrop, door eenvoudigweg jouw iPhone tegen die van een ander aan te houden. Met Check-in laat je vrienden of familie weten dat je veilig thuis bent gekomen – of juist niet.

Verder blinkt de update vooral uit in kleine maar fijne iOS 17 geheimen. Met persoonlijke stem maak je een AI-versie van je eigen stem. Er zijn 20+ nieuwe beltonen, met schermafstand bescherm je je ogen en je kunt overal digitale stickers plakken.

Lees ook: 

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nog meer updates

Heb je iOS 17 en iPadOS 17 gedownload en geïnstalleerd? Dan ben je nog niet klaar. Vanavond verschijnt namelijk ook watchOS 10 voor de Apple Watch – die kun je pas installeren als iOS 17 op je iPhone staat. Ook je Apple TV kun je updaten, daarvoor verschijnt : tvOS 17. Voor het updaten van je Mac heb je nog even geduld nodig: macOS Sonoma verschijnt volgende week dinsdag.