Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17: deze functie ga ik direct gebruiken (en dit is waarom)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 17 Personal Voice


Lees verder na de advertentie

iOS 17 komt vandaag eindelijk uit, en ik weet nu al welke functie ik direct in ga stellen na de update – en dat zou jij ook moeten doen.

iOS 17

Vandaag is het eindelijk zover: de grootste iPhone-update van het jaar komt uit. Met iOS 17 krijgt je iPhone er allerlei functies bij, van Stand-by om je iPhone om te toveren tot een slim klokje, tot een slimmer toetsenbord waardoor je sneller kunt typen. Maar één functie springt er wat mij betreft uit.

Het gaat om Persoonlijke stem. Dit is een nieuwe functie waarmee je met behulp van AI een digitale versie van je stem maakt. Hierdoor kan je iPhone teksten voor je uitspreken met jouw eigen stem. Dit is met name bedoeld voor mensen die hun stem dreigen te verliezen – maar voor anderen is hij vooral gewoon erg tof om te proberen.

Hoe werkt Persoonlijke stem?

Je Persoonlijke stem wordt door je iPhone in elkaar gezet, aan de hand van 150 (nogal willekeurige) zinnen die je achter elkaar uit moet spreken. De opnames hiervan worden geanalyseerd door de chip in je iPhone – er komt dus geen cloud aan te pas. Wanneer dit proces klaar is, staat je Persoonlijke stem voor je klaar.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 17 persoonlijke stem

Vervolgens kun je met de Live spraak-functie iets typen, wat daarna met jouw eigen stem wordt uitgesproken. Er is echter wel één grote beperking: Persoonlijke stem werkt op dit moment alleen in het Engels.

Zo stel je Persoonlijke stem in

Om Persoonlijke stem in te stellen, moet je een iPhone 12 of nieuwer hebben. Ook moet iOS 17 geïnstalleerd zijn: de update komt maandag 18 september om 19:00 uit.


Stel je Persoonlijke stem in

  1. Open Instellingen, en ga naar ‘Toegankelijkheid>Persoonlijke stem’.
  2. Kies ‘Maak een persoonlijke stem aan’, voer je toegangscode in en volg de stappen.
  3. Nadat je 150 zinnen hebt uitgesproken – dit duurt ongeveer een kwartier – gaat je iPhone aan de slag met het maken van je stem.
  4. Na een paar uur staat je stem klaar. Je krijgt daarvan een melding.
  5. Activeer ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Live spraak’, en zorg ervoor dat onder ‘Engels’ jouw eigen stem geselecteerd is.
    Zie je Engels er niet bij staan? Ga dan in Instellingen naar ‘Algemeen>Toetsenbord>Toetsenborden’ en voeg een Engelstalig toetsenbord toe.

Gebruik je Persoonlijke stem

Je gebruikt je Persoonlijke stem door driemaal op de zijknop van je iPhone te drukken, of driemaal op de thuisknop (bij de iPhone SE). Je krijgt dan een tekstvenster waarin je een Engelstalige tekst kunt typen. Tik op ‘Send’ of ‘Stuur’ om de tekst uit te laten spreken met jouw eigen stem!


Meer tips voor iOS 17

Wil je weten wat je nog meer allemaal met iOS 17 kan? Werp dan een blik op onze laatste artikelen:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!