Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

tvOS 17: je Apple TV krijgt FaceTime (en meer handige functies)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
tvOS 17


Lees verder na de advertentie

Apple heeft deze week tvOS 17 aangekondigd, waarmee FaceTime aan de Apple TV wordt toegevoegd. Hoe dat werkt? Dat lees je hier.

tvOS 17

Het regende dit jaar updates tijdens de WWDC 2023, Apple’s jaarlijkse conferentie voor appontwikkelaars. Zo kregen we alles te horen over iOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 en nog veel meer.

Een update die een beetje werd ondergesneeuwd, is tvOS 17. Toch krijgt de Apple TV er flink wat handige functies bij die het benoemen waard zijn, waaronder de komst van FaceTime.

FaceTime op Apple TV

FaceTime op de Apple TV werkt via je iPhone. Je kunt hiervoor gewoon een gesprek op je telefoon starten zoals je gewend bent, en daarna je iPhone voor je televisie zetten om het gesprek over te hevelen naar je Apple TV.


kooptip

Je gesprekspartner wordt beeldvullend weergegeven op je tv. Er wordt ook automatisch ingezoomd op je gezicht – of de gezichten van iedereen die voor de tv zit – zodat je gesprekspartner niks mist. Dit blijft zelfs werken als je beweegt.

Meer handige functies

Je iPhone-camera wordt nu ook gebruikt voor Apple Music Sing op Apple TV. Net als voorheen zing je hiermee mee met je favoriete nummers, maar dit kun je nu ook terugkijken met gave filters.

Apple TV Apple Music Sing

Ook nieuw is het bedieningspaneel dat we al kennen van de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Hiermee heb je snel toegang tot de instellingen van je AirPods, de bediening van je Woning-accessoires en snelle instellingen van de Apple TV zelf.

Zoek mijn afstandsbediening

Een andere handige toevoeging: Zoek mijn Siri Remote. Hiermee kun je met je telefoon de afstandsbediening van je Apple TV terugvinden – mits het een tweede generatie Siri Remote is (aluminiumkleur).

tvOS 17 bedieningspaneel
Met het nieuwe bedieningspaneel krijg je snel toegang tot handige instellingen van de Apple TV.

Bovendien voegt Apple met tvOS 17 éíndelijk ondersteuning toe voor VPN’s. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix te bekijken op je tv, en bovendien verbeter je er de veiligheid van je verbinding mee.

tvOS 17 release

tvOS 17 komt volgens Apple in het najaar uit: daarbij mag je uitgaan van midden september, wanneer ook de iPhone 15 wordt aangekondigd. De update zal gratis beschikbaar zijn voor de Apple TV HD en alle generaties van de Apple TV 4K.

Wil je tot die tijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom alle updates die Apple dit najaar uit gaat brengen? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple