Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Bijna alle Apple-apps gaan in iOS 18 op de schop’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 18 apple-apps

Met iOS 18 krijgen bijna alle Apple-apps op je iPhone er nieuwe functies bij. Dit weten we tot nu toe!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple-apps in iOS 18

iOS 18 belooft een gigantische update te worden – de grootste in jaren! Zo krijgt de software naar verluidt een gloednieuw design waarmee iOS meer gaat lijken op visionOS, het besturingssysteem van de Apple Vision Pro. Bovendien krijgt de iPhone er allerlei AI-functies bij. Die worden direct op je toestel uitgevoerd, waardoor je gegevens niet naar een cloud worden gestuurd en je privacy wordt gewaarborgd.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Zelfs veel Apple-apps krijgen een upgrade met iOS 18, aldus Mark Gurman van Bloomberg in zijn nieuwsbrief van afgelopen weekend. Hij noemt hierbij Foto’s, Mail, Notities en Conditie als voorbeelden. Ook de Rekenmachine-app wordt vernieuwd met nieuwe functies, plus hij maakt voor het eerst zijn debuut op de iPad.

Wat is er nieuw?

Gurman heeft verder niet verklapt welke vernieuwingen er naar deze apps komen. Toch weten we al het een en ander, met dank aan alle geruchten van de afgelopen maanden. Kijken we naar de voorbeelden die Gurman noemt, dan weten we vooral meer over Notities. Deze app krijgt minstens twee grote functies: hier kun je straks audio-opnames maken en ze in je Notities bewaren, plus je krijgt meer opties voor wiskundige formules.

Maar ook andere apps krijgen een upgrade. Apple Kaarten bijvoorbeeld, waarin je straks ‘custom routes’ kunt maken – oftewel een route volledig naar je hand zetten. Bovendien krijgt browser Safari een ‘surfassistent‘, waarmee je je gewenste zoekresultaten sneller opspoort. Ten slotte krijgt canvas-app Freeform zijn eerste grote update met de komst van zogeheten ‘scenes’. Apple heeft vast nog meer achter de hand!

iOS 18 release

Als Apple-fan wordt je geduld nog even op de proef gesteld: de iOS 18 release vindt pas in september plaats, rond release van de iPhone 16. Wel wordt de update al op 10 juni aangekondigd. Apple houdt dan een uitgebreid Apple-event om de jaarlijkse WWDC mee af te trappen. Daar zullen ze dan al hun grote nieuwe besturingssystemen van het jaar presenteren – waaronder dus iOS 18 – inclusief alle nieuwe functies die de updates met zich meebrengen.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 18? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!