Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 18 voegt ‘surfassistent’ toe aan Safari: wat kun je ermee?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Safari iOS 18

Apple gaat in iOS 18 een ‘surfassistent’ toevoegen aan Safari. Maar wat houdt dat precies in? Dit kun je er waarschijnlijk mee.

Lees verder na de advertentie

Safari-surfassistent in iOS 18

De hype rondom iOS 18 begint steeds meer toe te nemen. Afgelopen maand werd bekend wanneer Apple de update gaat onthullen, en door de nodige geruchten weten we al wat we kunnen verwachten. De update zou nieuwe AI-functies introduceren, het beginscherm een opfrisbeurt geven, en het gehele design van iOS aanpakken. Het wordt daarmee waarschijnlijk de grootste iPhone-update van de laatste elf(!) jaar.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nu is er weer een nieuw gerucht naar buiten gekomen over de update. In iOS 18 zou Apple namelijk een zogenaamde surfassistent (browsing assistant) willen introduceren in Safari, zo blijkt uit een stuk code die door X-gebruiker Nicolás Álvarez is ontcijferd. Dit is waarschijnlijk een AI-functie waarmee het browsen op je iPhone een stuk slimmer wordt.

kooptip

Wat kun je ermee?

Hoewel uit de code nog geen details over de surfassistent te halen zijn, kunnen we wel bedenken wat Apple ermee wil. The Browser Company, bekend van de browser Arc, heeft namelijk al de app Arc Search die ook AI met browsen combineert.

ws_safari_153

Arc Search kan in een handomdraai samenvattingen maken, en vragen die je stelt aan je zoekmachine beknopt beantwoorden. Zo hoef je dus niet zelf meer alle losse websites en pagina’s af te struinen om iets op te zoeken. Waarschijnlijk doet de surfassistent in Safari ongeveer hetzelfde.

iOS 18 release date

iOS 18 wordt dus op 10 juni 2024 aangekondigd. Dit gebeurt tijdens de WWDC, Apple’s jaarlijkse evenement voor ontwikkelaars. Ook verwachten we dan macOS 15, iPadOS 18 en watchOS 11 – genoeg om naar uit te kijken!