Terug naar iPhone-batterij steeds sneller leeg? Check deze 9 tips
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone-batterij steeds sneller leeg? Check deze 9 tips

Door Laura Grootaarts18 februari 2019 14:413 min. leestijd5

18 februari was het Batterij Dag! Maar wat voor dag het ook is: tips om wat langer te doen met de batterij van je iPhone, komen natuurlijk altijd gelegen. Is de batterij van je iPhone snel leeg? Dit zijn wat handige oplossingen, zodat je met je iPhone gemakkelijker het einde van de dag haalt.

iPhone Batterij snel leeg oplossing

1. Ontdek de energievretende apps

De ene app vergt veel meer energie dan de andere. Welke apps vragen het meeste van je accu? Dat check je via ‘Instellingen>Batterij’. Veeg naar beneden voor een lijst met het batterijgebruik per app. Beperk het gebruik van de grootste boosdoeners!

2. Neem de suggesties van iOS ter harte

Heb je het scherm van de vorige tip nog geopend? In sommige gevallen geeft iOS je hier ook tips om de gebruiksduur van je batterij te besparen. iOS kijkt zelf wat op jouw iPhone energie slurpt, en past het advies hier op aan. Je ziet het onder ‘Inzichten en suggesties’.

3. Pas de helderheid van het scherm aan

Het scherm hoeft echt niet per se op standje tl-buis. Je kunt de helderheid verlagen door in het Bedieningspaneel de helderheidsregelaar omlaag te schuiven. Of laat de helderheid van het scherm automatisch aanpassen via ‘Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave’ – hier zet je de schakelaar achter ‘Pas automatisch aan’ op groen.

4. Gebruik wifi in plaats van mobiel internet

Ben je met je iPhone online? Probeer dat dan waar mogelijk via wifi te doen. Wifi is een stukje zuiniger dan internetten via een mobiel netwerk. En het scheelt ook nog in het gebruik van data!

5. Gebruik de Energiebesparingsmodus

Heb je nog maar 10 of 20 procent batterij, dan vraagt je iPhone je of je de energiebesparingsmodus wilt gebruiken. Maar je kunt deze modus ook vooraf zelf al inschakelen via ‘Instellingen>Batterij’. Er worden dan allerlei niet essentiële functies uitgeschakeld: denk aan mail ophalen, iCloud-synchronisatie en AirDrop. Het batterij-icoon in de statusbalk kleurt geel als deze modus is ingeschakeld.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

6. Laad op zonder hoesje

Je iPhone voelt zich het prettigst als-ie het niet te koud en niet te warm heeft. Op kamertemperatuur werkt hij het best. Apple raadt aan om je iPhone uit zijn hoesje te peuteren bij het opladen. Laad je je iPhone op in een hoesje, dan wordt hij namelijk extra warm. En dat heeft negatieve gevolgen voor de batterijcapaciteit.

7. Automatisch slot sneller activeren

Gebruik je je iPhone even niet, dan gaat hij in slaapstand. Maar hoe snel doet hij dat? Dat kun je instellen: ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid>Automatisch slot’. Bij voorkeur laat je je iPhone al na dertig seconden sluimeren.

8. Ververs apps niet op de achtergrond

Door apps te verversen op de achtergrond, heb je bij het openen van de app in kwestie altijd actuele informatie. Door deze functie te deactiveren, gaat je batterij langer mee. Via ‘Instellingen>Algemeen>Ververs op achtergrond’ schakel je de functie compleet ui. Of geef per app aan of deze al dan niet ververst moet worden.

9. Schakel automatische app-updates uit

Is er een update van een app, dan gaat je iPhone die automatisch downloaden. Handig, zo ben je altijd up-to-date. Maar het kost wel energie en dat komt niet altijd gelegen. Zet de updates uit via ‘Instellingen>iTunes en App Store’ – zet de schakelaar achter ‘Updates’ op grijs. Apps updaten doe je dan handmatig al je wel genoeg accu hebt, via het tabblad Updates in de App Store.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
MarcBoom
Lezer
MarcBoom

Ontzie ik de accu ook, als ik thuis m’n iphone via de usb-oplaadkabel aan m’n imac laat zitten?

Melissa
Lezer
Melissa

Het hoort niet uit te maken, als u gewoon de telefoon zonder hoesje en al er aan laat zitten moet het goed zijn

Melissa
Lezer
Melissa

Ik heb dus net een nieuwe batterij in mijn iPhone laten zetten maar ik heb dus niet het gevoel dat het minder snel leeg loopt, duurt het een tijdje voordat begint, of klopt dit niet?

Yannick
Lezer
Yannick

Als je iPhone zelf een bepaalde leeftijd heeft bereikt en de hardware zodanig “versleten” is zal deze meer batterij nodig hebben en zal een nieuwe accu plaatsen niet veel meer helpen helaas

Jorrit
Lezer
Jorrit

En terugzetten naar de fabrieksstand?( kheb t zelfde probleem, iphone7, 3 jr)