Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Deze functie redt je iPhone-accu (maar kan ook irritant zijn)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone 11

Heb je iOS 13 geïnstalleerd? Dan is op je iPhone automatisch de nieuwe functie ‘Geoptimaliseerd opladen’ geactiveerd. Maar wat heb je daar nu eigenlijk aan? En hoe zet je het weer uit?

Lees verder na de advertentie

Geoptimaliseerd opladen iOS 13

Geoptimaliseerd opladen helpt de levensduur van de iPhone-batterij te verlengen. Het is niet goed als je iPhone honderd procent is opgeladen en daarna nog úren aan de lader ligt, bijvoorbeeld omdat jij nog slaapt.

Heb je geoptimaliseerd opladen aan staan? Dan wordt je batterij opgeladen tot tachtig procent. Daarna wordt het opladen gepauzeerd. Pas later wordt het opladen weer hervat, zodat hij op honderd procent is precies op het moment dat jij hem nodig hebt. Hoe dat kan? De iPhone leert op basis van machine learning wat je ‘oplaadroutine’ is (de gegevens worden alléén op je iPhone bewaard). Op een gegeven moment weet je iPhone dat je bijvoorbeeld steeds om zeven uur opstaat en naar je iPhone grijpt. Dan zorgt hij ervoor dat op dat moment de honderd procent wordt aangetikt.

Is geoptimaliseerd opladen actief? Dan verschijnt tijdens het opladen een melding in het scherm met daarin het tijdstip waarop je iPhone volledig is opgeladen. Je kunt dit doorbreken door je vinger langer op deze melding te houden en op ‘Laad nu op’ te tikken

kooptip

Mijn iPhone is steeds gedeeltelijk opgeladen

Geoptimaliseerd opladen werkt alleen als je een regelmatig leefpatroon hebt en bijvoorbeeld steeds op dezelfde tijd je iPhone oplaadt. De melding waar we het zojuist over hadden, is heel fijn, maar het werkt natuurlijk niet als je hem pas ziet op het moment dat je een uur eerder dan normaal de trein moet halen.

Geoptimaliseerd opladen ios 13

Merk je dat je iPhone structureel gedeeltelijk is opgeladen, dan kun je deze iOS 13 functie beter uitzetten. Dat doe je hier:

  • Open Instellingen
  • Ga naar ‘Batterij>batterijconditie’.
  • Zet de schakelaar achter ‘Geoptimaliseerd opladen’ uit.

Je iPhone wordt nu gewoon in één keer zonder onderbreking opgeladen naar honderd procent.

Bron: Apple