Terug naar Is je iPhone toe aan een nieuwe batterij?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is je iPhone toe aan een nieuwe batterij?

Door Koen van Ekeren24 mei 2022 09:403 min. leestijd3

Als je toestel erg langzaam is, kan het helpen om de batterij van je iPhone te vervangen. Valt hij nog onder de garantie, dan doet Apple dit zelfs voor niets. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de batterij van je iPhone? Je checkt het eenvoudig in ‘Batterijconditie’.

iPhone batterij vervangen

iPhone batterij vervangen

Wanneer de batterij minder dan 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft, is het volgens Apple tijd voor een nieuwe batterij. Voorheen kon je dit alleen controleren met een app als coconutBattery, maar dit kan tegenwoordig ook gewoon op je iPhone:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

  • Open de Instellingen-app op je iPhone.
  • Tik op ‘Batterij’.
  • Ga naar ‘Batterijconditie’.

iPhone batterij vervangen

Je ziet nu de maximumcapaciteit van je iPhone. In principe vervangt Apple de batterij pas als het percentage minder dan 80 procent is. Maar ook als je erboven zit, loont het waarschijnlijk de moeite om een Apple Store te bezoeken. Uit een oude gelekte interne Apple-memo blijkt dat Apple de reparatie ook uitvoert bij batterijen die er minder slecht aan toe zijn.

Houd er wel rekening mee dat de Batterijconditie-functie alleen van toepassing is op toestellen vanaf de iPhone 6-serie en de eerste generatie iPhone SE. Heb je een iPhone 5 of ouder, dan is het besturingssysteem helaas niet modern genoeg om de batterijcapaciteit te controleren.

Als je de batterij van je iPhone laat vervangen, komen hier wellicht wat kosten bij kijken. Hij wordt doorgaans gratis vervangen wanneer hij nog binnen de garantieperiode valt. Zo niet, dan hangen de kosten af van hoe oud je toestel is. De batterij van een iPhone 8 (Plus) of ouder vervangen kost 55 euro, terwijl dit voor de iPhone X-serie of nieuwer maar liefst 75 euro kost.

iPhone sneller maken

Onder ‘Piekprestaties’ zie je of Apple je iPhone met een energiebeheerfunctie langzamer maakt. Hiermee wordt bij een iPhone met versleten batterij voorkomen dat hij onverwachts crasht. Dit gebeurt als een iPhone niet in staat is om een piekstroom te leveren. Dit soort piekstromen heeft een iPhone af en toe nodig om goed te kunnen functioneren, bijvoorbeeld als de iPhone zich in een koude omgeving bevindt.

Wanneer Apple de energiebeheerfunctie heeft ingeschakeld, zie je het volgende bericht:

Deze iPhone is onverwacht uitgeschakeld omdat de batterij de benodigde stroompiek niet kon leveren. De energiebeheerfunctie is toegepast om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Als je wilt dat de processor gewoon op de normale snelheid draait, tik je op ‘Schakel uit’. Maar let op: dit kan dus leiden tot het onverwachts crashen van je iPhone. Wanneer dit gebeurt, schakelt Apple de energiebeheerfunctie opnieuw weer in. Je zal dan weer naar ‘Instellingen>Batterij>Conditie van de batterij’ moeten navigeren en op ‘Schakel uit’ tikken.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Leten Wendy
Lezer
Leten Wendy

Iemand die mij kan helpen, tips geven? Ik heb van iemand een iPhone 7 over gekocht, had toen nog 98% batterijconditie. Ik ben nog geen week verder en de batterijconditie is al gezakt naar 96%! Ik vind dit extreem op een week tijd, aan dit tempo zit ik binnen een paar weken aan 80%! Wat kan ik doen om te voorkomen dat die conditie zo hard zakt? Ik lees al heel veel tips en heb bijvb geen apps (en meldingen) op de achtergrond draaien een hele dag,… Moet ik bijvb mijn batterij vaker kalibreren? Of heb ik “slechte instellingen”/bugs,…. mee… Lees meer »

Quinten Verkaik
Lezer
Quinten Verkaik

Je kunt via de instellingen van batterij geoptimaliseerd laden aanvinken en zo houdt je de batterijconditie het best

R W
Lezer
R W

Batterij vervangen van iPhone 14 (Pro) is inmiddels opgelopen naar 119 euro