Terug naar Is je iPhone toe aan een nieuwe batterij? Ontdek het in iOS 11.3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is je iPhone toe aan een nieuwe batterij? Ontdek het in iOS 11.3

Door Koen van Ekeren30 maart 2018 12:162 min. leestijd1

Als je iPhone erg langzaam is, kan het helpen om de batterij van je iPhone te vervangen. En dit jaar vervangt Apple hem voor slechts 29 euro in plaats van 89. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de batterij van je iPhone? Je checkt het eenvoudig in ‘Batterijconditie’, een nieuwe functie van iOS 11.3.

iPhone batterij vervangen

iPhone batterij vervangen

Wanneer de batterij minder dan 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft, is het volgens Apple tijd voor een nieuwe batterij. Voorheen kon je dit alleen controleren met een app als coconutBattery, maar sinds iOS 11.3 doe je dit ook gewoon op je iPhone:

  • Open de Instellingen-app op je iPhone
  • Tik op ‘Batterij’
  • Ga naar ‘Batterijconditie’

Je ziet nu de maximumcapaciteit van je iPhone. In principe vervangt Apple de batterij pas als het percentage minder dan 80 procent is. Maar ook als je erboven zit, loont het waarschijnlijk de moeite om een Apple Store te bezoeken. Uit een gelekte interne Apple-memo bleek dat Apple de reparatie ook uitvoert bij batterijen die er minder slecht aan toe zijn.

Houd er wel rekening mee dat de Batterijconditie-functie alleen van toepassing is op de iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPhone SE, iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en een iPhone X.

iCreate 115
iCreate 115
Deze 53 geniale Apple trucs ken je nog niet

iPhone sneller maken

Onder ‘Piekprestaties’ zie je of Apple je iPhone met een energiebeheerfunctie langzamer maakt. Hiermee wordt bij een iPhone met versleten batterij voorkomen dat hij onverwachts crasht. Dit gebeurt als een iPhone niet in staat is om een piekstroom te leveren. Dit soort piekstromen heeft een iPhone af en toe nodig om goed te kunnen functioneren, bijvoorbeeld als de iPhone zich in een koude omgeving bevindt.

Wanneer Apple de energiebeheerfunctie heeft ingeschakeld, zie je het volgende bericht:

Deze iPhone is onverwacht uitgeschakeld omdat de batterij de benodigde stroompiek niet kon leveren. De energiebeheerfunctie is toegepast om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Als je wilt dat de processor gewoon op de normale snelheid draait, tik je op ‘Schakel uit’. Maar let op: dit kan dus leiden tot het onverwachts crashen van je iPhone. Wanneer dit gebeurt, schakelt Apple de energiebeheerfunctie opnieuw weer in. Je zal dan weer naar ‘Instellingen>Batterij>Conditie van de batterij’ moeten navigeren en op ‘Schakel uit’ tikken.

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Leten Wendy
Lezer
Leten Wendy

Iemand die mij kan helpen, tips geven? Ik heb van iemand een iPhone 7 over gekocht, had toen nog 98% batterijconditie. Ik ben nog geen week verder en de batterijconditie is al gezakt naar 96%! Ik vind dit extreem op een week tijd, aan dit tempo zit ik binnen een paar weken aan 80%! Wat kan ik doen om te voorkomen dat die conditie zo hard zakt? Ik lees al heel veel tips en heb bijvb geen apps (en meldingen) op de achtergrond draaien een hele dag,… Moet ik bijvb mijn batterij vaker kalibreren? Of heb ik “slechte instellingen”/bugs,…. mee… Lees meer »