Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone snel opladen? Dit heb je nodig!

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iphone snel opladen

Het opladen van de iPhone kan op steeds meer verschillende manieren. Steeds sneller ook: tot tachtig procent in een uur tijd. Maar wat is de allersnelste manier? En ondersteunt jouw iPhone het snelladen? We zetten de verschillende manieren van opladen op een rij, op volgorde van snelheid.

Lees verder na de advertentie

Bekabeld: 20 W (de snelste manier)

Opladen met de hoogst mogelijke snelheid doe je bij de nieuwste iPhones met een usb-c-adapter met 20 Watt. Dit werkt bij de iPhone 8 (uit 2017) en nieuwer, zoals de iPhone 14. Apple zelf biedt de Apple 20W USB-C-lichtnetadapter aan.

Met het snelladen kun je de batterij van je iPhone in ongeveer 30 minuten opladen tot 50 procent. Na een uur is tot ongeveer 80 procent. Je kunt ook opladers gebruiken met een groter wattage, bijvoorbeeld de lichtnetadapter van je iPad of MacBook.

kooptip

Je hebt een van de volgende adapters nodig: 20 W, 29 W, 30 W, 35 W, 61 W, 67 W, 87 W, 96 W of 140 W. Welke wattage je oplader heeft, zie je op de boven- of onderkant van de adapter.

  • Werkt met: iPhone 8 of nieuwer
  • Accu na uur opladen: 80 procent

Bekabeld: 12 W

Als je een iPad hebt, is de kans aanwezig dat je nog ergens een Apple 12W-oplader hebt liggen. Die kan ook worden gebruikt voor je iPhone en het opladen gaat sneller dan het kleinste, goedkoopste oplaadblokje van Apple.

  • Werkt met: iPhone 6s of nieuwer
  • Accu na uur opladen: 72 procent

Draadloos: 7,5 W

MagSafe oplader

Sinds de iPhone 8 kan elke iPhone draadloos opladen en sinds de iPhone 12 kan dat met de handige Apple MagSafe-oplader. Het draadloos opladen is niet de snelste manier om de batterij vol te krijgen. Je hebt ongeveer een uur nodig om de accu naar 50 procent te stuwen, en zo’n 1,5 uur om de accu voor de helft op te laden. Dit is tenminste bij draadloze opladers die ten minste laadsnelheden van 7,5W of hoger ondersteunen, anders duurt het nog langer.

  • Werkt met: iPhone 8 of nieuwer
  • Accu na uur opladen: 46 procent

Bekabeld: 5 W

Oplader

De meeste mensen laden hun iPhone op met de langzame maar goedkope Apple 5W oplader, die jarenlang standaard in de doos zat van een nieuwe iPhone. Bekabeld opladen met 5 W gaat een fractie sneller dan draadloos opladen met 5 W, maar snel is het niet.

  • Werkt met: alle iPhones
  • Accu na uur opladen: 39 procent

Draadloos: 5 W

Met een draadloze oplader die opladen tot maximaal 5 W ondersteunt, stuw je de accu het minst snel tot grote hoogte.

  • Werkt met: iPhone 8 of nieuwer
  • Accu na uur opladen: 38 procent