Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

In de wereld van Apple draait zowat alles om draadloze connectiviteit – en dat is maar al te duidelijk als je kijkt naar hoeveel Apple-apparaten nog maar één aansluiting hebben. Wifi speelt dus een cruciale rol in je iPhone, iPad, Mac en andere devices.

Lees verder na de advertentie

Wifi 6: supersnelle verbinding

Wifi 6, ook bekend als 802.11ax, is de nieuwste generatie wifi-standaard en biedt aanzienlijke verbeteringen in snelheid en prestaties. Apple heeft Wifi 6 geïntegreerd in zijn recente apparaten, zoals de iPhone 11 en nieuwer, de nieuwste MacBook-modellen en recente iPads.

Met Wifi 6 kunnen Apple-gebruikers genieten van hogere snelheden en een betere prestaties, zelfs in drukke netwerkomgevingen. Dit maakt het ideaal voor het streamen van 4K-video’s, online gaming en andere veeleisende taken.

Wifi-wachtwoord delen op je iPhone

kooptip

Heb je ooit een vriend op bezoek gehad die toegang tot je wifi-netwerk nodig had? Apple maakt het delen daarvan een fluitje van een cent. Als je een iPhone of iPad hebt die al verbonden is met het wifi-netwerk, verschijnt er op jouw scherm de vraag of je je wachtwoord wilt delen, zodra je vriend of familielid probeert te verbinden. Sta het toe, en de ander hoeft niet eens het wachtwoord in te vullen!

Apple’s gebruik van wifi

iTip-wifi-delen-iPhone

Wifi is de ruggengraat van verschillende populaire functies binnen het Apple-ecosysteem. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • AirDrop: Met AirDrop kunnen Apple-gebruikers snel en draadloos bestanden delen tussen hun apparaten. Het maakt gebruik van wifi om razendsnel foto’s, video’s, documenten en meer te verzenden zonder dat er een internetverbinding nodig is.
  • AirPlay: Met AirPlay kun je eenvoudig media vanaf je iPhone, iPad of Mac naar AirPlay-compatibele apparaten zoals Apple TV of luidsprekers streamen. Dit is handig voor het afspelen van muziek, video’s en presentaties.
  • Handoff: Deze functie maakt het mogelijk om naadloos tussen Apple-apparaten te schakelen. Als je bijvoorbeeld aan een e-mail werkt op je iPhone en dan naar je Mac gaat, verschijnt er een icoon op je Mac om de e-mail te openen waar je gebleven was. Wifi wordt gebruikt om de synchronisatie tussen apparaten mogelijk te maken.
  • Continuity Camera: Hiermee kun je met je iPhone foto’s maken of documenten scannen die direct in een document op je Mac worden ingevoegd.
  • AirPrint: AirPrint maakt het mogelijk om draadloos vanaf je iPhone of iPad documenten af te drukken op een AirPrint-compatibele printer in hetzelfde wifi-netwerk.