Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Functies

Batterij

De meeste Apple-apparaten hebben een oplaadbare batterij, maar ze presteren allemaal anders. Wat heeft invloed op de batterijduur? En hoe controleer je de batterijconditie van jouw toestellen?

Lees verder na de advertentie

Hoelang is de batterijduur?

De batterijduur van je Apple-apparaat verschilt per toestel en model. Zo spelen het formaat en de capaciteit van de batterij een grote rol. Maar dat niet alleen: ook hardware-componenten als de processor en het schermtype beïnvloeden de batterijduur.

Ook je eigen gebruik is belangrijk. Het gemiddelde apparaat gaat de hele dag mee, maar het ligt er ook aan hoe intensief je ‘m gebruikt, wat je ermee doet en welke programma’s je erop draait. Een zware game of ingewikkeld bewerkingsprogramma vraagt meer van de processor dan een browser als Google Chrome of Safari. Is je iPhone-batterij snel leeg? Batterij besparen op de iPhone doe je met onze tips.

Batterijconditie iPhone en iPad

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone batterijconditie controleren

Als je denkt dat de batterij van je iPhone problemen heeft, kun je dit controleren. Dat werkt als volgt:

  • Open ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Batterij’.
  • Kies ‘Batterijconditie en opladen’.

Het percentage naast ‘Maximumcapaciteit’ geeft aan hoe de huidige batterijconditie is vergeleken met toen je je toestel net nieuw kocht. 100% betekent dat je batterij nog uitstekend is, maar hoe lager dit percentage, hoe minder goed hij presteert. Binnenkort komt de uitgebreide versie van dit Batterij-menu ook naar de iPad, maar alleen de nieuwste versies.

Overigens kun je in het batterijmenu ook de functie ‘batterijpercentage‘ inschakelen. In dat geval zie je constant hoe vol je batterij nog is, en hoef je niet steeds een blik op een widget te leggen. Handig!

Batterijconditie Mac

Benieuwd hoe het met de batterij van je Mac staat? Ook dat kun je controleren, al werkt het wel wat omslachtiger:

  • Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van je scherm.
  • Kies ‘Over deze Mac’.
  • Klik in het huidige venster op ‘Meer info’.
  • Scrol naar beneden in het nieuwe venster en klik op ‘Systeemoverzicht’.
  • Klik in de kolom links op ‘Voeding’.

Er verschijnt nu een hele lijst aan informatie, maar ‘Statusinformatie’ is het belangrijkst. Bij ‘Aantal cycli’ vind je hoe vaak je Mac is opgeladen. ‘Conditie’ geeft aan hoe de kwaliteit van je batterij nog is, en ‘Maximumcapaciteit’ geeft aan hoe goed je batterij is vergeleken met toen je je Mac net had gekocht.