Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Always-on display iPhone 14 Pro uitzetten (en waarom dat soms automatisch gebeurt)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 always-on


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 Pro (Max), de eerste iPhone met een always-on scherm. Wat is dat precies? Wat kun je ermee? En hoe zet je het weer uit? Dit is wat je moet weten van het always-on scherm van de iPhone 14 Pro (Max).

iPhone 14 Pro always-on scherm

Always-on scherm iPhone 14: wat is het precies?

Voor het eerst heeft de iPhone een always-on scherm (in het Nederlands heet deze optie ‘Altijd aan’). Het scherm blijft altijd aan, maar gebruik je je iPhone even niet, dan dimt het. De belangrijkste informatie is dan alsnog afleesbaar. Denk aan de datum, de nieuwe iOS 16-widgets en de achtergrondafbeelding.

Het always-on scherm is mogelijk dankzij de energiezuinige technieken die Apple heeft toegepast. Zo kan de verversingsgraad van het iPhone 14 Pro-scherm worden teruggedraaid naar 1 Hz (een beeld per seconde). Het scherm blijft dan dus aan, maar gebruikt bijzonder weinig energie. Ook de nieuwe A16 Bionic-processor helpt bij het zo efficiënt mogelijk verversen van het scherm.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Je activeert het ‘gewone’ scherm weer door interactie te hebben met je telefoon: til hem op, tik op het scherm, duw op de zijknop en je ziet weer het gewone vergrendelscherm.

Always-on display iPhone uitzetten

 

Always-on uitzetten op de iPhone

Het always-on scherm staat standaard aan op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Maar misschien vind je het niet fijn, of wil je zo zuinig mogelijk omspringen met je accu. Het always-on display uitzetten doe je zo:

 1. Open de app Instellingen.
 2. Tik op ‘Scherm en helderheid’.
 3. Tik op ‘Altijd aan’.
 4. Zet de schakelaar achter ‘Altijd aan’ op grijs.

Je kunt er ook voor kiezen om het Always-on scherm aan te laten, maar de achtergrond te verwijderen. Hiervoor zet je de schakelaar achter ‘Toon achtergrond’ uit. De achtergrond wordt dan bij Always-on helemaal zwart, wat bovendien gunstig is voor de batterijduur. Wil je af van de afleidende notificaties die je aanstaren, dan zet je de optie ‘Toon meldingen’ op grijs.

Always-on gaat soms automatisch uit

Om batterij te sparen, gaat het scherm soms toch automatisch helemaal uit. Dat gebeurt in situaties waarin je geen gebruikmaakt van het scherm. Dit is in de volgende situaties het geval:

 • Je iPhone ligt met het scherm naar beneden
 • Je iPhone zit in je broekzak of tas
 • De Slaap-focus staat aan
 • De energiebesparingsmodus is actie
 • Je iPhone is verbonden met CarPlay
 • Je gebruikt continuïteitscamera
 • Je hebt je iPhone al een tijdje niet gebruikt (je iPhone is slim genoeg om op een gegeven moment je gebruikerspatroon te herkennen)
 • Je draagt een Apple Watch en je iPhone merkt aan de hand daarvan dat je even niet in de buurt bent

iPhone 14 Pro en Pro Max

De iPhone 14 Pro (Max) ligt sinds september 2022 in de winkels. Het always-on scherm is een van de grootste nieuwe functies, en heeft een Dynamic Island op de plek waar voorheen de notch zat. Verder zijn er grote verbeteringen voor de camera. Meer weten over de iPhone 14 Pro? Lees dan ook: