Terug naar Apple Music
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

Apple Music

Door Laura Grootaarts19 augustus 2020 10:024 min. leestijd

Apple ken je natuurlijk van de iPhone, Mac en iPad. Maar naast allerlei producten, levert Apple ook steeds meer diensten waarop je je kunt abonneren. Apple Arcade voor games en Apple TV+ voor tv-series. Voor de muziekliefhebbers is er Apple Music.

Concurrent voor Spotify

Albums of liedjes los kopen, dat is steeds minder in zwang. Het is tegenwoordig streaming wat de klok slaat. Apple Music werd gelanceerd in 2015 en is de grote concurrent van het Zweedse Spotify. Het aanbod van Apple Music bestaat tegenwoordig uit 60 miljoen nummers. Je mag onbeperkt luisteren naar al deze liedjes, zonder dat je tussendoor reclame te horen krijgt.

Waarmee kun je luisteren?

Apple Music app

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple Music vind je in Apple’s app Muziek. Je kunt luisteren via de volgende Apple-apparaten:

 • iPhone
 • iPad
 • Apple Watch
 • Apple TV
 • Mac
 • CarPlay

Ook kun je luisteren via pc, Android en Sonos.

Sinds kort kun je ook luisteren in je browser, via een webplayer. Je moet hiervoor inloggen met je Apple ID.

Onderdelen van de app

Apple Music is onderverdeeld in drie secties: Voor jou, Ontdekken en Radio. Hieronder zie je wat je terugvindt in welk onderdeel:

Voor jou: Hier vind je veel artiest-, album- en afspeellijstaanbevelingen aan de hand van je luistergedrag. Je ziet ook wat je onlangs zoal afgespeeld hebt. Scrol vooral ook regelmatig helemaal naar beneden. Hier vind je de nieuwste releases van artiesten in je bibliotheek. Ook leuk zijn de door Apple samengestelde mixen, die ook zijn toegespitst op jouw muzieksmaak: Chill-mix, Nieuwe muziek-mix en Favorieten-mix. De mixen worden zeer regelmatig ververst.

Ontdekken: Het onderdeel Ontdekken lijkt in veel opzichten op Voor jou, alleen is het niet toegespitst op jouw muzieksmaak. Zo vind je hier de top 100 van verschillende landen, wat gegarandeerd de beste (pop)liedjes van het moment oplevert. Misschien nog wel belangrijker, onder ‘Ontdek meer’ kun je het aanbod van Apple Music op genre bekijken. Dat zoekt een stuk gemakkelijker. Daarnaast krijg je toegang tot nog meer hitlijsten en tot muziekvideo’s.

Radio: Apple verstaat meerdere dingen onder radio; dat wordt duidelijk op de tab Radio. Je vindt hier thema- en genreradio’s die uitsluitend muziek spelen. Daarnaast zijn er artiesten die als een soort podcast een radioprogramma in elkaar knutselen. En vergeet het kleine aantal (nationale) omroepen niet: van NPO tot Kink, tot 538 Dance Radio. Ook kun je hier een eigen radiostation maken op basis van een liedje of een artiest.

Apple heeft ook drie Apple Music radiostations waar iedereen met een Apple ID gratis naar kan luisteren. Dat zijn Apple Music 1 (voorheen bekend als Beats 1), Apple Music Hits en Apple Music Country.

Meer dan muziek

Dat er ook muziekdocumentaires op Apple Music staan is misschien wel het best bewaarde geheim van de streamingdienst. Ze zijn dan ook haast onvindbaar en niet op een centrale plaats terug te vinden. Je vindt ze helemaal onderaan bij de artiest in kwestie. Wil je dus de documentaire Songwriter van Ed Sheeran bekijken, dan ga je eerst naar de pagina van de zanger, scrol je helemaal naar beneden en uiteindelijk prijkt daar de documentaire.

Het aanbod is ook een beetje beperkt. Toch zijn erg interessante docu’s te vinden. Zoals 808: The Movie , over de opkomst van de gelijknamige drumcomputer van Roland die in de jaren tachtig razend populair was. Of een kijkje achter de schermen van albumopnames van popzangeres P!nk in On the Record: P!nk – Beautiful Trauma.

Apple Music abonnement

Er zijn drie soorten Apple Music-abonnementen, met elk een eigen prijskaartje.

 • Individueel: €10,99 per maand. Abonnement voor één persoon. Ben je eenmaal abonnee, dan kun je je abo omzetten naar een jaarabonnement voor € 99.
 • Gezin: € 16,99 per maand. Voor jou en maximaal vijf extra gezinsleden. Hiervoor moet je ‘Delen met gezin’ geactiveerd hebben.
 • Student: € 5,99 per maand. Als student kun je maximaal vier jaar lang tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van Apple Music. Apple TV+ is hierbij inbegrepen. Je moet kunnen aantonen dat je staat ingeschreven bij een hogeschool of universiteit.

Apple Music gratis uitproberen

Apple Music

Apple Music heeft geen gratis versie, wel kun je de dienst gratis uitproberen. Als je nog nooit gebruik hebt gemaak van Apple Music, krijg je een proefperiode van doorgaans drie maanden. Heb je eerder Apple Music gehad maar inmiddels opgezegd? Zo nu en dan biedt Apple je ter promotie een extra gratis proefperiode aan.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgend dossier
macOS Catalina
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden