Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Waarom Apple Music Sing niet werkt op jouw iPhone of Apple TV

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Music Sing op iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple kondigde deze week een nieuwe muziekdienst aan: Apple Music Sing. Daarmee komt karaoke naar Apple Music. Maar … de kans bestaat dat het op jouw apparaten niet werkt. Heeft jouw iPhone, iPad of Apple TV wel Apple Music Sing ondersteuning?

Werkt alleen op zeer recente apparatuur

Apple Music Sing maakt deel uit van iOS 16.2, de nieuwe update die deze maand nog verschijnt – waarschijnlijk volgende week al. Maar zelfs als je een iPhone hebt met iOS 16.2, kan het zijn dat de functie bij jou ontbreekt. Hoe zit dat precies?

Met Apple Music Sing kun je als abonnee van Apple Music meezingen met tientallen miljoenen nummers uit Apple’s catalogus. Je kunt de melodie zingen, duetten uitvoeren of de backing vocals voor je rekening nemen. Daarbij worden de stemmen uit het originele muziek gedempt of zelfs helemaal weggefilterd. Het isoleren van de zang gebeurt op basis van een algoritme, dat realtime werkt op je iPhone zelf. Je hebt minimaal een A13-chip nodig en dat betekent dat Apple Music Sing alleen werkt op recente Apple-apparaten.

Apple Music Sing ondersteuning


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple Music Sing is straks beschikbaar op de volgende iPhones:

Hierbij geldt nog een bijzondere uitzondering: de iPhone SE uit 2020 heeft een A13-chip, net zoals de iPhone 11. Toch komt Apple Music Sing niet naar deze iPhone. Het is niet duidelijk waarom.

Apple Music Sing komt ook naar de iPad en Apple TV, en ook daar is de ondersteuning beperkt. Bij de Apple TV heb je zelfs het allernieuwste model nodig voor de karaoke-functie.

Apple TV

Meer vernieuwingen in iOS 16.2

Apple Music Sing is een grote nieuwe functie in iOS 16.2. En daar blijft het niet bij! In deze update maken we ook kennis met de compleet nieuwe app Freeform, en voegt Apple nieuwe widgets voor het vergrendelscherm toe. Meer weten over iOS 16.2? Lees dan ook iOS 16.2 komt eraan – 5x dit is er nieuw voor je iPhone.

Wil je op de hoogte blijven van iOS-updates, meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!