Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Twee nieuwe Apple Music-radiostations: Hits & Country

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Music Radio


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren twee nieuwe radiostations gelanceerd: Apple Music Hits en Apple Music Country. Het al bestaande radiostation Beats 1 heeft een nieuwe naam en heet voortaan Apple Music 1.

Apple Music Hits & Country

Met Apple Music Hits richt Apple zich op een breed publiek: via dit radiostation beluister je de grootste hits van de jaren 80 tot nu. De presentatie van de shows is in handen van diverse popartiesten, waaronder Backstreet Boys, Alanis Morissette en Snoop Dogg. Als country-liefhebber kun je terecht bij Apple Music Country. Hier hoor je vooral de countryhits van dit moment.

Nieuwe naam voor Beats 1

Apple’s radiostation Beats 1 bestaat sinds 2015 en krijgt een naam die helemaal in lijn is met die van de andere twee radiostations. Beats 1 gaat verder onder de naam Apple Music 1.

Opvallend: Apple heeft ook een koptelefoonlijn onder de merknaam Beats, met onder meer over-ear koptelefoons. Eerder dit jaar waren er geruchten dat Apple een over-ear gaat maken onder het AirPods-label. Apple-lekker Jon Prosser beweerde destijds dat Apple de merknaam Beats uitfaseert. Dat leek toen weinig realistisch, maar deze nieuwe ontwikkeling geeft toch te denken.

Apple Music 1, Hits en Country beluisteren


kooptip

Om naar Apple Music 1, Hits en Country te luisteren, heb je geen betaald Apple Music abonnement nodig: een gratis Apple ID is voldoende. De zenders zijn te beluisteren via de Muziek-app op onder meer je iPhone en Mac of via de browser: music.apple.com. Of vraag aan Siri om Apple Music 1, Apple Music Hits of Apple Music Country aan te zetten.

Bron: Apple