Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo krijg je Apple Music 3 (!) maanden gratis

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Music gratis

Neem je een abonnement op Apple Music, dan mag je de muziekdienst standaard een maand gratis uitproberen. Dat is al leuk, maar er is een manier om nog veel langer gratis naar de 100 miljoen liedjes van Apple Music te luisteren. In deze tip leggen we uit wat je moet doen.

Lees verder na de advertentie

Wat kost Apple Music?

Is je proefperiode afgelopen, dan zijn de kosten voor Apple Music 10,99 euro per maand. Er zijn echter ook andere abonnementen, waarmee je mogelijk voordeliger uit bent. Bijvoorbeeld als je Apple Music deelt met je gezinsleden, of als je voor een jaarabonnement gaat. Dit zijn de abonnementen:

kooptip

Zo krijg je Apple Music 3 maanden gratis

Van Shazam heb je vast al eens gehoord, een app die razendsnel liedjes voor je herkent. Die app is in eigendom van Apple. Om Apple Music te promoten, heeft Shazam een speciale actie waarmee je Apple Music niet één, maar drie maanden gratis krijgt. Heb je al eerder een proefabonnement op de muziekdienst gehad? In de meeste gevallen werkt deze actie nog steeds, maar mogelijk heb je slechts twee maanden of korter gratis toegang tot Apple Music.

Apple Music gratis

Om drie maanden gratis Apple Music te krijgen, doe je het volgende:

  1. Download de Shazam-app op je iPhone;
  2. Veeg het scherm met ‘Mijn muziek’ naar boven;
  3. Tik onder Recente Shazams op ‘Probeer nu’;
  4. Selecteer ‘Probeer het gratis’;
  5. Selecteer ‘Wissel in’.

In de komende 3 maanden kun je nu gratis luisteren naar Apple Music. Daarna zet Apple je proefabonnement om in een betaalde van 10,99 euro per maand.

Wil je dit niet, dan open je de Instellingen-app, tik je boven op je naam en ga je naar ‘Abonnementen’ om je Apple Music-abonnement stop te zetten. Maar let op: zet je nu alvast je abonnement stop, dan kun je ook per direct niet gebruikmaken van Apple Music. Het is dan beter om te wachten tot je proefperiode bijna afloopt.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Music goedkoper

Heb je al een abonnement, dan is het helaas niet mogelijk om hem om te zetten in een gratis proefperiode. Wat je wel kunt doen, is een goedkoper abonnement te nemen door voor een jaarabonnement te kiezen. Zijn er meerdere gezinsleden met oren naar Apple Music? Stel Delen met gezin in om een gezinsabonnement te nemen.

Ben je een student, dan betaal je 5,99 euro in plaats van 10,99 euro. Je moet dan wel bij een hogeschool of universiteit zijn ingeschreven.