Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Maak je eigen karaokefeestje met Apple Music Sing op je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Music Sing op iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple Music Sing is een karaoke-functie die sinds de release van iOS 16.2 beschikbaar is binnen de Apple Music-app op iPhone. Met deze functie kun je karaoke zingen op talloze bekende nummers uit verschillende genres. Leuk om te doen met familie en vrienden tijdens de feestdagen – wie van jullie is de beste karaoke-zanger?

Apple Music Sing op iPhone

Apple Music Sing: wat heb je nodig?

Voor Apple Music Sing heb je om te beginnen een abonnement op Apple Music nodig. En verder een vrij recente iPhone, iPad of Apple TV, die is geüpdatet naar de meest recente versie van het besturingssysteem. De volgende iPhones hebben Apple Music Sing ondersteuning:


kooptip

Apple Music Sing is er ook voor de iPad en Apple TV, en ook daar is de ondersteuning beperkt. Bij de Apple TV heb je het allernieuwste model nodig:

Apple TV

iPhone karaoke: zo zing je mee

Apple Music Sing

Nog niet van alle nummers in de Apple Music-catalogus is een meezingversie gemaakt. Maar als een liedje in deze vorm beschikbaar is, dan werkt het zo:

  • Open Apple Music en speel een leuke meezinger.
  • Tik op het liedje onderaan in het scherm voor een schermvullende weergave.
  • Tik op de tekstballon linksonder voor de songstekst.
  • Tik boven de muziekbediening op de microfoon en houd je vinger even op het scherm – zo bepaal je het volume van de vocalen.
  • Zing mee.

De tekst beweegt nu mee, zodat je weet welke woorden je moet zingen. Op dit moment werkt het nog niet altijd vlekkeloos: bij sommige nummers zie je hele zinnen in plaats van woorden oplichten.

Speciale playlists

Verdwaal je een beetje in het aanbod van Apple Music? Gelukkig heeft Apple ook een speciale playlists voor je samengesteld, die bestaan uit de beste karaoke-liedjes. Via het tabblad Ontdek in de app Muziek, vind je diverse verwijzingen naar Apple Music Sing en vind je diverse afspeellijsten voor allerlei genres en gelegenheden. Zo zijn er playlists speciaal voor de feestdagen, tijdloze favorieten en kun je je zelfs als luchtgitaarspeler helemaal uitleven. Activeer nog even de autoplay en je bent voorlopig nog niet klaar met feesten.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!