Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Autoplay Apple Music instellen: zo laat je muziek oneindig afspelen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Autoplay


Lees verder na de advertentie

Zul je zien, zit je net zo lekker mee te zingen, stopt Apple Music ineens met muziek afspelen. Waarschijnlijk omdat alle nummers in je gekozen album of afspeellijst al voorbij zijn gekomen. Wil je juist dat de muziek oneindig doorgaat en dat de app gerelateerde nummers afspeelt? Dan moet je in Apple Music autoplay inschakelen. Hieronder leer je hoe!

Autoplay

Autoplay Apple Music

Met de autoplay in Apple Music luister je onafgebroken naar muziek. Speel een afspeellijst, album of één enkel nummer af, en de app zoekt zelf naar vergelijkbare of gerelateerde nummers om daarna af te spelen. Deze zie je vervolgens terug in de wachtrij, die zichzelf eindeloos blijft aanvullen. De app stopt zo pas met muziek afspelen wanneer jij dit zelf beveelt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Hoewel autoplay dus automatisch naar voorgestelde nummers zoekt en deze afspeelt, moet je de functie eerst zelf inschakelen. Al hoeft dit slechts eenmalig. De volgende keren dat je muziek afspeelt, heb je er dan geen omkijken meer naar. Hieronder leer je waar je de functie vindt en hoe je hem activeert op je iPhone, iPad en Mac.

Autoplay instellen iPhone en iPad

Autoplay

Waarschijnlijk luister je Apple Music vooral op je iPhone of iPad. Goed nieuws: ook daarop kun je de autoplay inschakelen. Dat is zo gepiept:

  • Open de Apple Music-app op je iPhone of iPad.
  • Speel een willekeurig nummer af en open het afspeelmenu.
  • Tik rechtsonder op het icoontje met de drie strepen. Je ziet nu een menu met daarin de nummers die in je wachtrij staan.
  • Rechtsboven staat een oneindigheidssymbool. Tik hierop.

Staat er nu een vakje om het symbool? Dat betekent dat de autoplay is ingeschakeld. Al kun je dit ook controleren door in de wachtrij naar beneden te scrollen. Hier staat nu namelijk een sectie genaamd ‘Speel automatisch af’, gevolg door vergelijkbare muziek die Apple Music voor je heeft geselecteerd. Deze worden dus afgespeeld zodra alle nummers in je huidige album of afspeellijst voorbij zijn gekomen.

Autoplay instellen Mac

Autoplay

Gebruik je Apple Music graag op een Mac? Ook dan kun je de autoplay instellen. Al werkt het net iets anders:

  • Open de Apple Music-app op je Mac.
  • Speel een willekeurig nummer af.
  • Klik in het menu rechtsboven op het icoontje met de drie strepen. Je ziet nu een menu met daarin de nummers die in je wachtrij staan.
  • Rechtsboven staat een oneindigheidssymbool. Klik hierop.

Ook hier geldt: wordt het symbool opgevuld met kleur, dan is de functie geactiveerd. Op de Mac controleer je dit door naar de wachtrij te kijken. Ook hier vind je namelijk het gedeelte met ‘Speel automatisch af’, inclusief alle nummers die uiteindelijk worden afgespeeld.

Meer over Apple Music

Als je een Apple Music-abonnement hebt, wil je dit vast zo optimaal mogelijk gebruiken. Daarom hebben wij nog meer tips voor de muziekdienst voor je klaargezet. En wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de leukste tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!