Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Vanaf vrijdag gratis live concerten kijken met ‘Apple Music Live’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Music Live


Lees verder na de advertentie

Alle muziekliefhebbers opgelet: vanacht is in een tweet ‘Apple Music Live’ aangekondigd. Het gaat om een reeks concerten van ‘je favoriete artiesten’ die je live kunt bekijken (en luisteren), gewoon vanuit je luie stoel. En je mag vrijdag al van het eerste optreden genieten!

Apple Music Live

De concerten zijn te bekijken via de app van Apple Music, waar alleen abonnees op deze streamingdienst toegang krijgen tot de livestreams. Aan de optredens zijn geen extra kosten verbonden en ze worden wereldwijd uitgezonden. Al is het nog onduidelijk of gebruikers de concerten on-demand kunnen terugkijken.

Overigens hoef je niet lang op het eerste concert te wachten. Apple Music Live trapt deze vrijdag al af met een optreden van Harry Styles in de UBS Arena in New York. Helaas moet je daar wel een goede nachtrust voor opofferen. Het concert begint pas in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei om 3:00 uur Nederlandse tijd.

iTunes Festival & Apple Music Festival

Concertregistraties van Apple: dat komt je misschien wel héél bekend voor. Klopt, want in 2007 begon het zogenaamde ‘iTunes Festival’, wat later werd omgedoopt tot het ‘Apple Music Festival’. Hierin werd jaarlijks een reeks concerten uitgezonden, waaronder van bekende artiesten als Adele, Ed Sheeran, Coldplay en Lady Gaga.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In totaal werden er tien edities van de concertreeksen gehouden. Tot Apple in 2017 plots besloot om de stekker uit het festival te trekken. Een concrete reden voor het stopzetten heeft het bedrijf nooit gegeven. Maar nu de concertregistraties terug van weggeweest zijn, lijkt Apple er weer een feestje van te willen bouwen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!