Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
Apple One
Diensten

Apple One


Lees verder na de advertentie

Het aantal betaalde Apple diensten blijft maar groeien. En ben je overal op geabonneerd, dan lopen de kosten hoog op. Om je portemonnee wat te besparen ga je voor een Apple One abonnement. Dit is alles wat je moet weten!

Wat is Apple One?

Apple One is een alles-in-éénbundel van Apple’s vier populairste diensten: Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ en iCloud+. De bundel werd aangekondigd tijdens het Apple Event in september van 2020, gevolgd door een wereldwijde release op 30 oktober datzelfde jaar. Het bedrijf hoopt hiermee minder afhankelijk te worden van hun hardware en de verkoop van hun diensten te stimuleren. Je betaalt namelijk niet vier losse bedragen om ze te gebruiken, maar een maandelijks bedrag voor één bundel waarmee je toegang krijgt tot alle diensten.

Wat kan ik met Apple One?

De vier Apple diensten in de bundel staan voornamelijk in het teken van entertainment. Zo speel je met Apple One games, luister je muziek en stream je films en series. Hieronder staat een overzicht van de functies van de diensten, inclusief de maandelijkse prijzen voor de losse abonnementen:

 • Apple Music: luister muziek wanneer je maar wilt. De app is reclamevrij en bestaat uit meer dan 70 miljoen nummers die je altijd en overal kan streamen. Een los abonnement sluit je af vanaf € 10,99 per maand.
 • Apple Arcade: speel meer dan tweehonderd games vanaf je Apple-toestellen. Alle spellen werken offline, hebben geen reclame of extra in-app aankopen, en verzamelen geen gebruikersgegevens. Bonus: een deel van de games is exclusief beschikbaar voor Apple-gebruikers. Een Apple Arcade-abonnement kost € 6,99 per maand.
 • Apple TV+: stream originele Apple-films en series. Deze streamingdienst is Apple’s antwoord op Netflix en heeft meer dan honderd originele Apple-films en series om van te genieten. En dit beloven er de komende jaren nog veel meer te worden. Een los abonnement kost € 9,99 per maand.
 • iCloud+: voor de opslag van foto’s, bestanden en meer. Iedere Apple-gebruiker die zich aanmeldt bij iCloud, krijgt gratis 5 GB aan opslagruimte. Wil je meer opslag, dan neem je een abonnement op iCloud+. Maandelijkse kosten hangen af van het aantal iCloud-opslag waarvoor je kiest: € 0,99 voor 50 GB, € 2,99 voor 200 GB en € 9,99 voor 2 TB.


kooptip

Infographic

Al deze diensten zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Daarop moet wel minstens iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 of macOS Big Sur 11.1 zijn geïnstalleerd. Hoger kan natuurlijk ook. Apple Music en Apple TV+ kun je ook in een browser en op bepaalde smart-tv’s gebruiken. Wel op voorwaarde dat je overal met hetzelfde Apple ID bent ingelogd.

Neem je vier losse abonnementen op deze diensten, dan ben je maandelijks minstens € 23,96 kwijt. Een behoorlijk bedrag, terwijl je met een Apple One abonnement behoorlijk wat geld bespaart. En maandelijks maar één bedrag betaalt. Bovendien beschik je met de bundel over een helder overzicht van de Apple diensten waar je toegang tot hebt. Zo is de kans klein dat je maandelijks voor een dienst betaalt die je ooit bent vergeten te annuleren!

Is Apple One gratis?

Oké, je doet je portemonnee er dan wel een plezier mee, maar de bundel is helaas niet gratis. Je betaalt namelijk maandelijks een bedrag om hem te gebruiken. Net zoals abonnementen voor de individuele diensten, dus. De prijs voor Apple One is € 19,95.

Wél is er een aantrekkelijke Apple One aanbieding: de eerste maand van het abonnement is volledig gratis. Dit omdat iedere abonnee met een proefabonnement begint. Hier staat wel een kanttekening bij: dit geldt alleen voor de diensten waarop je niet eerder een abonnee bent geweest of een gratis proefperiode voor hebt gehad.

Je kunt het proefabonnement opzeggen wanneer je maar wilt. Doe je dit niet, dan betaal je maandelijks een standaard bedrag om de diensten te blijven gebruiken. Uiteraard kun je de bundel ook dan nog altijd annuleren.

Bovendien is de bundel een stuk voordeliger dan vier losse abonnementen. Het verschil? Apple Music en Apple One maken het duidelijk. Een Apple Music abonnement kost minstens € 10,99 per maand, terwijl je een complete Apple subscription al afsluit vanaf € 19,95 per maand. En daar krijg je dus (naast Apple Music) nog drie extra diensten voor terug.

Welke Apple abonnementen zijn er?

Welke Apple One kosten je maandelijks betaalt, hangt af van het soort abonnement dat je hebt afgesloten. In Nederland en België kies je tussen twee verschillende Apple One abonnementen: een individueel abonnement en gezinsabonnement. Dit houden ze in:

Individueel:

 • € 19,95 per maand.
 • Toegang tot Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud+ met 50 GB opslag.
 • Met dit abonnement kun je Apple Music niet delen met je gezinsleden, de andere drie diensten wel.
 • Je bespaart zo’n € 7,00 per maand ten opzichte van vier losse abonnementen.

Gezin:

 • € 25,95 per maand.
 • Toegang tot Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud+ met 200 GB opslag.
 • Met dit abonnement kun je alle diensten (inclusief Apple Music) delen met maximaal vijf andere gezinsleden.
 • Je bespaart zo’n € 9,00 per maand ten opzichte van vier losse abonnementen.

Bovendien is er nog een Premier-abonnement. Ook hiermee kun je Apple Music, Apple TV+ en Apple Arcade gebruiken, maar je ontvangt zelfs 2 TB aan extra iCloud-opslag. En je krijgt toegang tot Apple’s tijdschriftendienst Apple News+ en sportdienst Apple Fitness+.

Klinkt ideaal, maar nu komt het slechte nieuws. Die laatste twee diensten zijn alleen gelanceerd in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De Premier-bundel is dus (nog) niet beschikbaar in Nederland of België.

Wat kost Apple One met 2TB?

Het Premier-abonnement is het enige Apple One abonnement waarbij 2 TB iCloud zit inbegrepen. Maar ja, helaas is deze optie dus in ons deel van de wereld niet beschikbaar. Vind je het geleverde aantal Apple One iCloud-opslag niet genoeg, maar wil je ook de andere drie diensten gebruiken? Dan moet je twee aparte abonnementen afsluiten. Een voor Apple One en een iCloud-abonnement. De maandelijkse kosten zijn dan als volgt:

Individueel abonnement Apple One + 2 TB opslag:

 • Apple One-abonnement: € 19,95 per maand.
 • 2 TB iCloud-opslag: € 9,99 per maand.
 • Totale kosten: € 29,94 per maand.

Gezinsabonnement Apple One + 2 TB opslag:

 • Apple One-abonnement: € 25,95 per maand.
 • 2 TB iCloud-opslag: € 9,99 per maand.
 • Totale kosten: € 35,94 per maand.

Apple One abonnement afsluiten?

Kortom: Apple One combineert Apple’s vier populairste diensten (Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud+) in één bundel. Het voornaamste voordeel? Dat het voordeliger is dan vier losse abonnementen. Het startbedrag komt namelijk neer op € 19,95, waardoor je zo’n € 7,00 per maand bespaart. En de eerste maand krijg je zelfs gratis. Daar hoef je dus niet eens een Apple One review voor te lezen!

Wil je een van de Apple One abonnementen afsluiten? Haal dan je iPhone of iPad voor de dag en doorloop de volgende stappen:

 • Open ‘Instellingen’.
 • Tik op je naam.
 • Selecteer ‘Abonnementen’.
 • Tik op ‘Apple One abonneren’.
 • Je kunt nu kiezen tussen het individuele of gezinsabonnement. Vink je keuze aan en tik op ‘Start proefabonnement’.

Apple One

Op de Mac werkt het als volgt:

 • Open ‘Systeemvoorkeuren’.
 • Selecteer ‘Apple ID’.
 • Ga naar ‘Media en abonnementen’.
 • Klik naast ‘Abonnementen’ op ‘Beheer’.
 • Klik op ‘Probeer het nu’.
 • Je kunt nu kiezen tussen het individuele of gezinsabonnement. Vink je keuze aan en klik op ‘Start proefabonnement’.

Apple One

Zoals eerder aangegeven kun je het (proef)abonnement stopzetten wanneer je maar wilt. Doe je dit niet, dan betaal je maandelijks de kosten van het abonnement waarvoor je hebt gekozen. Maar je kunt zoveel met de bundel, dat je voorlopig vast nog wel even vooruit kunt!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!