Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

7x dit verwachten we tijdens Apple WWDC 2018

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WWDC 2019 voorspellingen


Lees verder na de advertentie

Na dinsdag is het zeker: WWDC 2018 begint op maandag 4 juni en duurt tot vrijdag 8 juni. En als we de geruchten mogen geloven, belooft de ontwikkelaarsconferentie een groot spektakel te worden. Een conferentie met niet alleen interessante software-updates, maar ook onthullingen op het gebied van nieuwe hardware.

Apple WWDC 2018

WWDC staat gewoonlijk vooral in het teken van nieuwe software. Jaarlijks presenteert Apple hier een nieuwe iOS, macOS, watchOS en tvOS. Daarnaast verrast Apple soms met nieuwe hardware. In 2013 presenteerde het bijvoorbeeld een nieuwe MacBook Air en Mac Pro. En tijdens de vorige editie ging de tech-gigant helemaal los met de HomePod, nieuwe iPad Pro-modellen, nieuwe iMac (Pro)-modellen en vernieuwde MacBooks.

Gezien de geruchten lijkt de kans klein dat het tijdens WWDC 2018 bij software blijft. Dit zijn onze 7 verwachtingen:

1. iOS 12

nieuwe functies in iOS 12


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De meeste kijkers van WWDC 2018 zullen vooral uitzien naar de onthulling van iOS 12, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Dankzij onder anderen Mark Gurman van Bloomberg zijn er al veel concrete geruchten over nieuwe functies. iOS 12 krijgt waarschijnlijk:

  • Universele apps. Apps kunnen straks werken op je iPhone, iPad en op je Mac.
  • Nieuwe Animoji. Er komen nieuwe Animoji bij en het menu van waaruit je ze maakt, wordt overzichtelijker. Mogelijk maken Animoji ook hun debuut in FaceTime.
  • AR-games. Augmented Reality krijgt een upgrade. Zo kun je samen met anderen AR-games spelen.
  • Digital Health. Een functie om smartphone-verslaving bij kinderen tegen te gaan. Met Digital Health zien ouders hoelang kinderen al naar het scherm van de iPhone of iPad staren.

2. Mac Pro

Mac Pro

We wachten al een tijdje op een nieuwe Mac Pro. Het huidige model werd tijdens WWDC 2013 gepresenteerd en heeft sindsdien geen nieuwe upgrade gekregen. Maar er is goed nieuws: er is een nieuwe machine in de maak. Apple bevestigde eerder in een persbericht dat het werkt aan een volledig nieuw ontworpen Mac Pro en het is aannemelijk dat het bedrijf het apparaat presenteert tijdens WWDC 2018.

3. iPhone SE 2

iPhone SE 2 concept

Helemaal zeker is het nog niet, maar het lijkt er sterk op dat Apple in de eerste helft van 2018 een opvolger van de iPhone SE presenteert: de iPhone SE 2. We weten nog helemaal niets over de specs van het toestel, maar de iPhone SE 2 zal een stuk prijsvriendelijker zijn dan de iPhone X en iPhone 8. Mogelijk presenteert Apple het toestel tijdens WWDC 2018, maar het kan ook zijn dat de onthulling al plaatsvindt tijdens een eerdere keynote in maart.

4. iPad Pro met Face ID

iPad X concept

Wat krijg je als je de iPad Pro combineert met de iPhone X? Inderdaad: de iPad X. Een iPad met een randloos ontwerp, een notch en Face ID. Zo’n iPad komt er binnenkort waarschijnlijk aan. En volgens Rosenblatt-analist Jun Zhang onthult Apple hem al in het tweede kwartaal van 2018.

5. Goedkopere MacBook (Air)

nieuwe goedkopere macbook air 2018

Het lijkt erop dat Apple in de eerste helft van dit jaar komt met een betaalbare MacBook met Retina-scherm. Insiders denken dat deze MacBook in het tweede kwartaal van 2018 in de winkels ligt. Dit betekent waarschijnlijk dat de presentatie dit jaar plaatsvindt tijdens de WWDC.

6. HomePod mini

Voorkant HomePod

Dit gerucht vinden we een stuk minder spannend, want de originele HomePod is nog niet eens verkrijgbaar in Nederland. Maar volgens verschillende bronnen werkt Apple aan een kleine, goedkope HomePod. In de tweede helft van 2018 moet hij al in verschillende landen in de winkels liggen.

7. macOS 10.14, watchOS 5 en tvOS 12

macOS 11

Of er hardware-vernieuwingen komen, is allerminst onzeker. De WWDC-edities van 2014, 2015 en 2016 stonden immers volledig in het teken van nieuwe software en diensten zoals Apple Music. Wat we onze handen wél voor in het vuur durven te steken, is dat Apple een nieuw ontworpen macOS, watchOS en tvOS uit de doeken doet.

Geruchten over macOS 10.14 zijn tot nu toe schaars. Wel lijkt Apple te werken aan universele apps die werken op iOS en macOS. Daarmee kan Apple bepaalde iOS-apps naar de Mac brengen, zoals de Woning-app voor het bedienen van HomeKit-apps. Over watchOS 5 en tvOS 12 is nog minder bekend. Waarschijnlijk zwengelen er meer geruchten aan wanneer we dichter bij Apple WWDC 2018 komen.