Terug naar 'Apple brengt radicaal vernieuwde iPad Pro met Face ID in juni uit'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple brengt radicaal vernieuwde iPad Pro met Face ID in juni uit'

Door Koen van Ekeren8 maart 2018 10:023 min. leestijd0

De afgelopen jaren waren de vernieuwingen bij de iPad niet zo spannend. Maar 2018 wordt anders. Alle geruchten wijzen in de richting dat Apple uitpakt met een iPad met een radicaal ander design, die erg veel weg heeft van de iPhone X. Deze iPad Pro met Face ID zou in het tweede kwartaal van 2018 moeten verschijnen.

iPad X concept

iPad Pro met Face ID

Dit meldt analist Jun Zhang in een onderzoeksrapport van Rosenblatt. In het tweede kwartaal vindt ook de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats en waarschijnlijk presenteert Apple dan de nieuwe iPad Pro met Face ID. Het evenement wordt dit jaar vermoedelijk tussen 4 en 8 juni gehouden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook Zhang verwacht dat Face ID zijn debuut maakt bij de vernieuwde iPad Pro. Face ID is een techniek voor gezichtsherkenning, dat we al kennen van de iPhone X. Hierdoor is het niet meer nodig om je vinger op de thuisknop te leggen, of een code in te toetsen. Wanneer je iPad je gezicht herkent – en dat gaat razendsnel – volstaat een veeg van de onderkant van het scherm naar boven al om het toestel te ontgrendelen.

Dit maakt de thuisknop overbodig, waardoor er meer scherm op de iPad past. Bovendien verwacht Zhang dat de iPad Pro met Face ID dunnere randen heeft. Er zijn dus veel gelijkenissen met de iPhone X, al is het nog niet duidelijk of de nieuwe iPad Pro ook een inkeping krijgt. Het kan zijn dat de randen alsnog breed genoeg zijn voor het TrueDepth-camerasysteem, dat Apple in de notch verwerkt.

Meerdere gebruikers

Dat Face ID zijn intrede maakt bij de iPad, juichen we toe. Maar mocht Face ID hetzelfde werken als bij de iPhone X, is er één groot nadeel: je kunt maar één gezicht toevoegen aan Face ID, waardoor je iPad maar door één persoon ontgrendeld kan worden. Dat is al onhandig bij de iPhone X, maar wordt nóg onpraktischer bij de iPad, een apparaat dat meestal door meerdere gezinsleden gebruikt wordt.

Mocht de nieuwe iPad met Face ID meerdere gezichten ondersteunen, is dit voor Apple ook een goed moment om verschillende gebruikersaccounts op de iPad te introduceren. Het zou immers perfect werken: Face ID dat je gezicht koppelt aan een account, waarna je toegang krijgt tot je eigen apps en persoonlijke gegevens.

WWDC 2018

Tijdens WWDC weten we waarschijnlijk meer. Naast de onthulling van de iPad Pro met Face ID presenteert Apple dan iOS 12 en mogelijk ook een iPhone SE 2, of een 13-inch MacBook.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPad 2018
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar