Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

'Apple brengt radicaal vernieuwde iPad Pro met Face ID in juni uit'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro met Face ID


Lees verder na de advertentie

De afgelopen jaren waren de vernieuwingen bij de iPad niet zo spannend. Maar 2018 wordt anders. Alle geruchten wijzen in de richting dat Apple uitpakt met een iPad met een radicaal ander design, die erg veel weg heeft van de iPhone X. Deze iPad Pro met Face ID zou in het tweede kwartaal van 2018 moeten verschijnen.

iPad X concept

iPad Pro met Face ID

Dit meldt analist Jun Zhang in een onderzoeksrapport van Rosenblatt. In het tweede kwartaal vindt ook de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats en waarschijnlijk presenteert Apple dan de nieuwe iPad Pro met Face ID. Het evenement wordt dit jaar vermoedelijk tussen 4 en 8 juni gehouden.

Ook Zhang verwacht dat Face ID zijn debuut maakt bij de vernieuwde iPad Pro. Face ID is een techniek voor gezichtsherkenning, dat we al kennen van de iPhone X. Hierdoor is het niet meer nodig om je vinger op de thuisknop te leggen, of een code in te toetsen. Wanneer je iPad je gezicht herkent – en dat gaat razendsnel – volstaat een veeg van de onderkant van het scherm naar boven al om het toestel te ontgrendelen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dit maakt de thuisknop overbodig, waardoor er meer scherm op de iPad past. Bovendien verwacht Zhang dat de iPad Pro met Face ID dunnere randen heeft. Er zijn dus veel gelijkenissen met de iPhone X, al is het nog niet duidelijk of de nieuwe iPad Pro ook een inkeping krijgt. Het kan zijn dat de randen alsnog breed genoeg zijn voor het TrueDepth-camerasysteem, dat Apple in de notch verwerkt.

Meerdere gebruikers

Dat Face ID zijn intrede maakt bij de iPad, juichen we toe. Maar mocht Face ID hetzelfde werken als bij de iPhone X, is er één groot nadeel: je kunt maar één gezicht toevoegen aan Face ID, waardoor je iPad maar door één persoon ontgrendeld kan worden. Dat is al onhandig bij de iPhone X, maar wordt nóg onpraktischer bij de iPad, een apparaat dat meestal door meerdere gezinsleden gebruikt wordt.

Mocht de nieuwe iPad met Face ID meerdere gezichten ondersteunen, is dit voor Apple ook een goed moment om verschillende gebruikersaccounts op de iPad te introduceren. Het zou immers perfect werken: Face ID dat je gezicht koppelt aan een account, waarna je toegang krijgt tot je eigen apps en persoonlijke gegevens.

WWDC 2018

Tijdens WWDC weten we waarschijnlijk meer. Naast de onthulling van de iPad Pro met Face ID presenteert Apple dan iOS 12 en mogelijk ook een iPhone SE 2, of een 13-inch MacBook.