Terug naar 'Dit jaar tóch universele apps die werken op iPhone en Mac'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Dit jaar tóch universele apps die werken op iPhone en Mac'

Door Laura Grootaarts1 februari 2018 09:142 min. leestijd0

Apple heeft besloten om enkele grote functies voor iOS 12 uit te stellen naar 2019. Maar het plan om dit jaar nog universele apps te introduceren die werken op zowel Mac, iPhone als iPad, wordt gewoon doorgezet.

iOS 12 universele apps

Veel iOS 12-functies uitgesteld

Apple stelt belangrijke iOS 12-functies uit naar 2019, om zich meer te kunnen focussen op de stabiliteit, prestaties en snelheid van het besturingssysteem – bij iOS 11 liet dit alles nogal te wensen over. Software-baas Craig Federighi maakte het nieuws onlangs bekend tijdens een bijeenkomst van het Apple-personeel. Het betekent dat plannen voor onder meer een compleet nieuw thuisscherm met een ander app-raster even in de ijskast worden gezet. Maar ‘Project Marzipan’, zoals de het stroomlijnen van de apps intern genoemd wordt, gaat gewoon door, zo claimt onder meer Mark Gurman.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

macOS 10.14 en iOS 12: universele apps

Vorig jaar werd al bekend dat Apple universele apps wil voor iOS en macOS. Ontwikkelaars krijgen dan de mogelijkheid om een app de maken die werkt met touchscreen, muis en trackpad. Het zou overigens nog steeds niet de bedoeling zijn om macOS en iOS samen te laten smelten tot één enkel systeem. Wel is het een mooie impuls voor de Mac App Store

Hoe het allemaal werkt, is op dit moment nog helemaal niet duidelijk. Dat horen we in juni tijdens de WWDC: Apple’s conferentie voor ontwikkelaars, wanneer de nieuwe besturingssystemen onthuld worden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar