Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

'Dit jaar tóch universele apps die werken op iPhone en Mac'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
App Stores iOS en Mac


Lees verder na de advertentie

Apple heeft besloten om enkele grote functies voor iOS 12 uit te stellen naar 2019. Maar het plan om dit jaar nog universele apps te introduceren die werken op zowel Mac, iPhone als iPad, wordt gewoon doorgezet.

Veel iOS 12-functies uitgesteld

Apple stelt belangrijke iOS 12-functies uit naar 2019, om zich meer te kunnen focussen op de stabiliteit, prestaties en snelheid van het besturingssysteem – bij iOS 11 liet dit alles nogal te wensen over. Software-baas Craig Federighi maakte het nieuws onlangs bekend tijdens een bijeenkomst van het Apple-personeel. Het betekent dat plannen voor onder meer een compleet nieuw thuisscherm met een ander app-raster even in de ijskast worden gezet. Maar ‘Project Marzipan’, zoals de het stroomlijnen van de apps intern genoemd wordt, gaat gewoon door, zo claimt onder meer Mark Gurman.

macOS 10.14 en iOS 12: universele apps

Vorig jaar werd al bekend dat Apple universele apps wil voor iOS en macOS. Ontwikkelaars krijgen dan de mogelijkheid om een app de maken die werkt met touchscreen, muis en trackpad. Het zou overigens nog steeds niet de bedoeling zijn om macOS en iOS samen te laten smelten tot één enkel systeem. Wel is het een mooie impuls voor de Mac App Store

Hoe het allemaal werkt, is op dit moment nog helemaal niet duidelijk. Dat horen we in juni tijdens de WWDC: Apple’s conferentie voor ontwikkelaars, wanneer de nieuwe besturingssystemen onthuld worden.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt