Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo weinig kracht is er nodig om de fragiele iPad Pro krom te buigen

Auteur: Koen van Ekeren
5 reacties
iPad Pro gebogen


Lees verder na de advertentie

Je kunt maar beter voorzichtig zijn met de iPad Pro 2018. De sterk vernieuwde tablet heeft een prachtig ontwerp en is dunner en lichter dan ooit – maar dat maakt ook dat de iPad Pro gemakkelijk buigt. Bij een groot aantal gebruikers heeft de tablet al een kromming gekregen, zo blijkt uit reacties op verschillende fora.

iPad Pro 2018 gebogen

Onder meer het forum van MacRumors stroomt vol met klachten over een gebogen iPad Pro 2018. Vaak ontstond de buiging nadat de tablet werd vervoerd in een rugzak. Een gebruiker nam de tablet bijvoorbeeld mee in zijn tas tijdens een weekend reizen. Met dit als resultaat:

gebogen iPad Pro


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

 

Ook is er op het YouTube-kanaal JerryRighEverything (vanaf 6:27) te zien hoe gemakkelijk de slechts 5,9 mm dunne iPad is krom te trekken. Terwijl hij relatief weinig druk uitoefent met zijn handen, slaagt hij erin om de iPad Pro in tweeën te breken.

Hij gaat natuurlijk wel bijzonder lomp met het apparaat om; met jouw iPad Pro ben je waarschijnlijk íéts voorzichtiger. Maar de video laat wel zien dat het frame van de iPad vrij kwetsbaar is. Vooral in het midden is dat het geval; aan de linkerkant is een klein microfoongat en rechts zit een kleine uitsparing voor het oplaadsysteem van de Apple Pencil.

Bendgate 2018?

Het is nog afwachten of de problemen net zo massaal zijn als bij de iPhone 6 (Plus), die zeer gemakkelijk bleek te buigen. Dit leverde een rel op die rond ging als ‘bendgate‘. In ieder geval is voorzichtigheid geboden en lijkt het verstandig om de iPad in een hoes te vervoeren.

Is jouw iPad Pro 2018 gebogen? Laat het hieronder weten in een reactie.