Terug naar Zo weinig kracht is er nodig om de fragiele iPad Pro krom te buigen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo weinig kracht is er nodig om de fragiele iPad Pro krom te buigen

Door Koen van Ekeren19 november 2018 13:322 min. leestijd5

Je kunt maar beter voorzichtig zijn met de iPad Pro 2018. De sterk vernieuwde tablet heeft een prachtig ontwerp en is dunner en lichter dan ooit – maar dat maakt ook dat de iPad Pro gemakkelijk buigt. Bij een groot aantal gebruikers heeft de tablet al een kromming gekregen, zo blijkt uit reacties op verschillende fora.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

iPad Pro 2018 gebogen

Onder meer het forum van MacRumors stroomt vol met klachten over een gebogen iPad Pro 2018. Vaak ontstond de buiging nadat de tablet werd vervoerd in een rugzak. Een gebruiker nam de tablet bijvoorbeeld mee in zijn tas tijdens een weekend reizen. Met dit als resultaat:

gebogen iPad Pro

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

 

Ook is er op het YouTube-kanaal JerryRighEverything (vanaf 6:27) te zien hoe gemakkelijk de slechts 5,9 mm dunne iPad is krom te trekken. Terwijl hij relatief weinig druk uitoefent met zijn handen, slaagt hij erin om de iPad Pro in tweeën te breken.

Meer weten over iPad Pro 2018?
Bekijk dit dossier

Hij gaat natuurlijk wel bijzonder lomp met het apparaat om; met jouw iPad Pro ben je waarschijnlijk íéts voorzichtiger. Maar de video laat wel zien dat het frame van de iPad vrij kwetsbaar is. Vooral in het midden is dat het geval; aan de linkerkant is een klein microfoongat en rechts zit een kleine uitsparing voor het oplaadsysteem van de Apple Pencil.

Bendgate 2018?

Het is nog afwachten of de problemen net zo massaal zijn als bij de iPhone 6 (Plus), die zeer gemakkelijk bleek te buigen. Dit leverde een rel op die rond ging als ‘bendgate‘. In ieder geval is voorzichtigheid geboden en lijkt het verstandig om de iPad in een hoes te vervoeren.

Is jouw iPad Pro 2018 gebogen? Laat het hieronder weten in een reactie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Freekie
Lezer
Freekie

Mijn iPad Pro is niet gebogen, maar ik heb er andere problemen mee. Ik gebruik hem namelijk alleen om er uien mee te snijden. Hierbij zijn mij een aantal nadelen opgevallen in vergelijking met andere producten. 1) Het ‘geweldige’ display heeft na het eerste gebruik met een mes al een hoop krassen. 2) Een keer in de vaatwasser en nu doet de snijbord-achtergrondverlichting het niet meer. En 3) De vieze uiengeur gaat ook niet meer weg…

Nee, ik ben niet tevreden met mijn iPad Pro. En Apple zegt nu dat het mijn eigen schuld is. Nooit meer Apple!

Luisa
Lezer
Luisa

Mijn ipad pro is nu na een maand al kromgebogen. En dat terwijl hij altijd in een hoes zit en in een lag ligt, en als ik hem gebruik hij plat op tafel ligt. Schandalig! Ik ga morgen naar de Apple store en mag toch hopen dat dit voor 1200 euro onder de garantie valt

Annemarie
Lezer
Annemarie

Ook mijn nieuwe iPad Pro is verbogen. Apple ziet dit als een incidenteel probleem en niet als een productiefout. Valt dus niet onder de garantie. Ik ben zeer voorzichtig en de IPad zit in een speciaal bij Apple aangeschafte hoes. Ik heb een klacht ingediend. Deze komt op de stapel voor als er nog meer klachten binnenkomen. Ik hoor er waarschijnlijk nooit iets van aldus Apple support

Niels
Lezer
Niels

Mijn iPad is gebroken kan ik hem misschien terug buigen ofzo?

Henk
Lezer
Henk

Mijn iPad Pro 2020 is ook spontaan krom getrokken afspraak met de Applestore Amsterdam
Konden mijn niet helpen komt door de gebruiker
Valt niet onder garantie
Het het net staat vol met klachten over de iPad Pro krom
En appel geeft niet thuis zeer slechte zaak