Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit futuristische iPad X concept is niet alleen fraai, maar ook realistisch

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad X concept


Lees verder na de advertentie

Volgens een vooraanstaand Apple-analist is het aannemelijk dat de hardware van de iPad Pro 2018 vergelijkbaar is met die van de iPhone X. Maar wat als dit ook geldt voor het design? De Nederlandse grafisch ontwerper Martin Hajek zocht het met een iPad X concept uit.

iPad 2018

iPad X concept

De eerste iPad lanceerde Apple in 2010. De hardware verbeterde in de loop der jaren sterk, maar het uiterlijk bleef in grote lijnen hetzelfde. Dat kan anders, toont Hajek aan. Hij bracht het uiterlijk van de iPhone X naar de 12,9-inch iPad Pro.

De samensmelting van de iPhone X en de iPad Pro resulteert in een vrijwel randloze iPad Pro, met een groter schermdiagonaal en een ontbrekende thuisknop. En uiteraard mag de felbekritiseerde notch (inkeping) niet ontbreken, met daarin de frontcamera en Face ID.


kooptip

En dit laatste zit er dik in. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo – die bekend staat om zijn zeer accurate voorspellingen – verschijnt er dit jaar een iPad Pro met een TrueDepth-camera. Dit camerasysteem maakt onder meer Face ID mogelijk, een technologie voor gezichtsherkenning.

Realistisch ontwerp

Dit betekent niet alleen dat de iPad Pro een notch krijgt, maar ook dat de thuisknop voor het eerst bij de iPad ontbreekt. Face ID maakt immers de thuisknop overbodig, wat betekent dat de iPad Pro straks één en al scherm is. Hajek zit er met zijn ontwerp dus waarschijnlijk niet ver naast.

Het is nog niet bekend wanneer Apple de nieuwe iPad Pro-modellen aankondigt, maar de verwachting is dat dit in de eerste helft van 2018 plaatsvindt. De laatste update dateert van juni. Toen verscheen de 10,5-inch iPad Pro en werd de 12,9-inch iPad Pro vernieuwd.

iPad X concept iPad X