Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Officieel: WWDC 2018 start op 4 juni

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple WWDC 2018


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist bekendgemaakt wanneer de Worldwide Developers Conference (WWDC) plaatsvindt. Het evenement begint op maandag 4 juni en duurt tot vrijdag 8 juni.

Apple WWDC 2018

Apple’s conferentie vindt dit jaar plaats in het McEnery Convention Center in San Jose. Dezelfde locatie als vorig jaar, in de buurt van Apple’s hoofdkantoor. De maandag van de WWDC is traditiegetrouw de dag van de keynote.

Wat er dit jaar precies op het programma staat, weten we nog niet. Maar de WWDC staat altijd garant voor grote onthullingen. Over het algemeen hebben die vooral te maken met nieuwe software: Apple zal tijdens de keynote de vier nieuwe besturingssystemen aankondigen. We horen dan dus wat we kunnen verwachten van iOS 12. Maar ook de nieuwe versies van macOS, watchOS en tvOS worden tijdens de keynote onthuld.

Ondanks dat de focus op software ligt, is het heel goed mogelijk dat Apple ook enkele nieuwe producten onthult. Zo zijn er momenteel geruchten over een nieuwe en goedkopere MacBook (Air). Ook een radicaal vernieuwde iPad Pro met Face ID staat mogelijk op het programma.

Wanneer is WWDC 2018?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

WWDC 2018 vindt plaats van 4 juni tot en met 8 juni. Voor het grote publiek is de maandag het interessantst, omdat Tim Cook en andere Apple-kopstukken dan op het podium staan voor een keynote. De WWDC vindt eigenlijk altijd plaats in de eerste helft van juni, en eerder werd 4 tot en met 8 juni ook al genoemd als meest logische periode.

Wat is WWDC 2018?

WWDC staat voor Worldwide developers Conference en is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. In het bijzonder natuurlijk voor ontwikkelaars die software maken voor alle mogelijke Apple-producten. Tijdens de keynote op maandag onthult Apple welke belangrijke nieuwe functies we dit najaar kunnen verwachten op de iPhone, iPad, Mac en meer.

De keynote is live te streamen voor alle geïnteresseerden. Voor de ontwikkelaars die aanwezig zijn op de WWDC begint het dan eigenlijk pas. Zij kunnen de rest van de week nog meer dan honderd workshops volgen op het gebied van techniek en design. Daarnaast zijn er gastsprekers aanwezig en kunnen de deelnemers hun vragen stellen aan diverse Apple-experts.

WWDC bezoeken

De kaartverkoop voor de WWDC gaat van start op 22 maart. Ontwikkelaars kunnen tickets kopen voor 1599 dollar. De animo is meestal zó groot, dat er geloot moet worden.