Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze functies komen in iOS 12 waarschijnlijk wél naar je iPhone en iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe functies in iOS 12


Lees verder na de advertentie

Apple stelt de grote nieuwe functies van iOS 12 (dat dit najaar moet verschijnen) uit naar 2019, meldde Axios gisteren. Dit nieuws wordt nu door Mark Gurman van Bloomberg bevestigd. Maar de Apple-insider heeft nog wat extra informatie; bijvoorbeeld over de nieuwe functies die iOS 12 waarschijnlijk wél gaan halen.

Vertraging

Met iOS 12 had Apple aanvankelijk grootse plannen. Het bedrijf wilde enkele grote nieuwe functies introduceren, zoals een nieuw ontworpen beginscherm. Een bron aan Bloomberg meldt echter dat deze functie is uitgesteld naar 2019. Dit geldt ook voor een vernieuwde toepassing in de Foto’s-app, die nieuwe algoritmen gebruikt om afbeeldingen automatisch beter te sorteren.

Dat Apple kiest voor deze koerswijziging, is het gevolg van een opstapeling aan bugs in de software van Apple. In macOS High Sierra wemelde het van de beveiligingslekken en ook in iOS 11 ging het nodige mis.

Nieuwe functies in iOS 12

Met een aantal grote nieuwe functies in iOS 12 moeten we dus nog even geduld hebben, maar uiteraard voert Apple genoeg vernieuwingen door naar iOS 12. Volgens Gurman gaat het in ieder geval om de volgende 3 functies:

1. Ouderlijk toezicht


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Op aandringen van grote aandeelhouders van Apple krijgt het ouderlijk toezicht een upgrade. Voor ouders wordt het onder meer eenvoudiger om in te zien hoe lang hun kinderen in de weer zijn met een iPhone of iPad, en welke apps zij gebruiken. Eerder gaf Apple al te kennen dat er verbeteringen komen in het ouderlijk toezicht. Deze worden dus waarschijnlijk in iOS 12 doorgevoerd.

2. Universele apps iOS en macOS

Apple wil ontwikkelaars de mogelijkheid geven om ‘universele apps’ te programmeren. Deze kunnen vervolgens zowel op iOS als macOS draaien. Of dit ook betekent dat Apple de iOS- en Mac App Store wil samenvoegen, is nog onduidelijk.

3. Groepsgesprekken FaceTime

Toegegeven: het woord ‘Groepsgesprekken’ noemt Gurman niet, maar hij stelt wel dat Apple werkt aan verbeteringen aan de videochatdienst. Het is aannemelijk dat het hierbij gaat om groepsgesprekken in FaceTime. Al lange tijd gaan er geruchten dat deze mogelijkheid naar de iPhone en iPad komt en we hadden hem stiekem al in iOS 11 verwacht: dit jaar met iOS 12 een herkansing.

Verder rekent Gurman op enkele kleine upgrades naar de Foto’s-app en heeft hij het over een multiplayer-modus voor augmented-reality-apps. Of de multiplayer-modus iOS 12 gaat halen, is nog onduidelijk.

Meer weten over mogelijke nieuwe functies van iOS 12? Lees ze in ons iOS 12-dossier.