Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verrassing: Apple brengt update uit voor 9 jaar oude iPhone

Auteur: Ward Edema
3 reacties
iOS 12.5.7


Lees verder na de advertentie

Apple heeft deze week niet alleen iOS 16.3 uitgegeven, maar ook iOS 12.5.7. Maar waarom krijgt zo’n stokoud besturingssysteem nog een update?

iOS 12.5.7

Het lijkt misschien nog als de dag van gisteren dat iOS 12 uitkwam, maar het besturingssysteem is inmiddels alweer 4,5 jaar oud, en het overgrote deel van iPhone-gebruikers zit inmiddels al op iOS 16. Ondanks deze leeftijd ondersteunt Apple deze versie echter nog steeds. Sterker nog – het bedrijf heeft er maandagavond zelfs een nieuwe update voor uitgegeven: iOS 12.5.7.

En dit is ook geen unieke gebeurtenis. iOS 12 heeft door de jaren heen steevast updates gekregen, waaronder in augustus 2022 (12.5.6) en september 2021 (12.5.5). Goed, dat zijn wat grotere intervallen dan we gewend zijn, maar het zijn wel updates. Hoe zit dat?

Safety first!

De reden dat Apple nog steeds iOS 12 bijwerkt, heeft met name te maken met beveiliging. Sinds maart 2021 zijn alle updates voor iOS 12 volledig gericht geweest op het dichten van lekken, en het oplossen van bugs die voor kwetsbaarheden zorgden – zo ook 12.5.7.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 12.1.1 update

De laatste keer dat er echt nieuwe functies werden toegevoegd, is alweer twee jaar geleden. En het ging toen ook al niet om iets bijzonder spannends: toen kwam er enkel ondersteuning voor blootstellingsmeldingen voor covid-19.

iOS 12.5.7: moet dat nou?

Is die beveiliging voor oudere apparaten echt zo belangrijk dat Apple er zo veel jaren later nog mee bezig moet zijn? Grappig genoeg wel, dankzij de apparaten waar het om draait. iOS 12 is namelijk de laatst ondersteunde versie voor de waanzinnig populaire iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dit zijn niet alleen de meest populaire iPhone-modellen ooit, maar zelfs de best verkochte smartphones allertijden.

Ook de 9 jaar oude iPhone 5S draait nog op iOS 12. Voeg je die samen met de iPhone 6 en 6 Plus, dan komen ze uit op zo’n 3% van alle iPhones die op dit moment gebruikt worden. Dat klinkt niet indrukwekkend – tot je je realiseert dat dit alsnog om 36 miljoen iPhones gaat. De impact van een lek dat zó veel telefoons treft, zou dus groot zijn. Blijf iOS 12 dus nog maar lekker even updaten, Apple – dat is wel zo veilig.

iOS 12.5.7 is nu uit voor de iPhone 5s, iPhone 6 (Plus), iPod touch (6e generatie), iPad Air (eerste generatie) en iPad mini (tweede en derde generatie).

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: iosref