Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit presenteerde Apple níét op het Event (en dit zit er dus nog aan te komen)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe Apple-producten in 2018


Lees verder na de advertentie

Hoewel Apple in de uitnodiging benadrukte dat het dinsdag om een educatief evenement ging, waren sommige Apple-liefhebbers na afloop lichtelijk teleurgesteld. Want inderdaad: er waren heel wat producten (en software) die een kans hadden om de keynote te halen – maar uiteindelijk niet genoemd werden.

Nieuwe Apple-producten in 2018

Dinsdag vond het eerste Apple Event van 2018 plaats, op de Lande Tech College Prep High School in Chicago. De nieuwe 9,7-inch iPad en het goedkope Apple Pencil-alternatief waren de grootste aankondigingen. Maar er waren nog heel wat producten die Chicago niet haalden:

1. Goedkope MacBook (Air)

Het lijkt er sterk op dat Apple op korte termijn een betaalbare MacBook op de markt brengt. Het evenement in Chicago leek het ideale podium voor de onthulling van het instap-model, maar Apple kreeg beoogde opvolger van de MacBook Air niet op tijd klaar.

Het is waarschijnlijk dat Apple de MacBook op korte termijn via een persbericht aankondigt. Op eenzelfde manier onthulde Apple in het verleden ook updates van de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro.

2. iPhone SE 2


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

video iPhone SE 2 concept

Ook de opvolger van de iPhone SE had zomaar gepresenteerd kunnen worden tijdens het Apple Event in Chicago. De afgelopen maanden kwam een geruchtenmolen rondom de iPhone SE 2 op gang, die al in de eerste helft van 2018 in de verkoop zou moeten gaan.

Het educatieve evenement haalde hij dus niet, maar volgens een Japanse nieuwssite debuteert de iPhone SE 2 op 4 juni tijdens WWDC 2018.

3. AirPower

Apple repte geen woord over zijn nieuwe draadloze oplaadmat: AirPower. Het had goed gekund dat Apple de AirPower dinsdag presenteerde, want volgens verschillende media zou de AirPower eind maart zijn debuut maken. Waarschijnlijk maakt Apple hier binnenkort melding van via een persbericht.

4. Een iPhone X in een nieuwe kleur

gouden iPhone X

Vorig jaar bracht Apple eind maart een speciale rode iPhone 7 (Plus) uit. Analist Jun Zhang van Rosenblatt verwacht dit voorjaar een rode iPhone 7 of iPhone X, terwijl Ben Geskin rekent op een (rosé)gouden iPhone X. Als Apple inderdaad van plan is om een speciale kleur aan de iPhone X toe te voegen, kondigt het dit waarschijnlijk ook aan in een persbericht.

5. iOS 11.3

Op elk moment kan Apple iOS 11.3 uitbrengen, een relatief grote tussentijdse update voor de iPhone en iPad. Voor de nieuwste iPad is de versie al vrijgegeven en het is erg waarschijnlijk dat het besturingssysteem binnen een paar dagen voor iedereen beschikbaar is.