Terug naar Apple Event: dit is er allemaal nieuw!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Event: dit is er allemaal nieuw!

Door Laura Grootaarts28 maart 2018 12:253 min. leestijd0

Gisteren heeft het eerste Apple Event van 2018 plaatsgevonden op de Lane Tech College Prep High School in Chicago. Het ging om een educatief evenement gericht op studenten en docenten, en dat thema was duidelijk terug te zien in de onthullingen die Apple deed. Wat is er allemaal nieuw bij Apple? We hebben het voor je op een rij gezet.

Apple Event 27 maart

Hardware

Nieuwe iPad 2018

Voor de gewone consument waarschijnlijk de highlight van de keynote gisteren: er is een vernieuwde iPad 2018 verschenen. De goedkoopste ooit, met een startprijs van 359 euro voor de gewone consument – voor het onderwijs biedt Apple kortingen. Ook leuk: voor het eerst is er een reguliere iPad die geschikt is voor de Apple Pencil. Voorheen had je daarvoor een iPad Pro nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuwe iPad 2018

Het nieuwe model heeft een A10 Fusion-chip, een 9,7-inch Retina-display en een batterij die 10 uur mee gaat. Aan de achterkant zit een 8-MP camera, aan de voorkant een 1,2‑MP selfie-camera. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en spacegrijs. Lees ook ons dossier iPad 2018.

Goedkoper Apple Pencil alternatief

Logitech Crayon

In samenwerking met Logitech heeft Apple een goedkoper alternatief voor de Apple Pencil ontwikkeld. De Logitech Crayon is maar half zo duur. Hij werkt exclusief op de iPad die gisteren verscheen. Eén minpunt: voorlopig is hij nog alleen maar verkrijgbaar via de Apple Store voor het onderwijs.

Spacegrijze Mac-accessoires

spacegrijze Mac-accessoires kopen

Bij een spacegrijze iMac Pro horen natuurlijk spacegrijze accessoires. Maar het het spacegrijze Magic toetsenbord, Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2 waren nog niet los verkrijgbaar. Nu zijn al deze spacegrijze accessoires afzonderlijk te koop – ook gaaf bij andere spacegrijze Macs!

Nieuwe hoesjes voor iPhone en iPad

iPhone hoesjes lente 2018

Een nieuwe lente, een nieuw hoesje! Er zijn gisteren een hoop nieuwe leren en silicone hoesjes verschenen voor de iPhone en de iPad. Een ook de Apple Watch kun je een nieuwe look geven met nieuwe bandjes. Alles in lentekleuren!

Software

Update iWork-apps

iWork update Apple Pencil

Apple heeft alle iWork-apps – Pages, Numbers en Keynote – geüpdatet. Alle drie de apps bieden nu ondersteuning voor de Apple Pencil, net als de nieuwe iPad (2018). Je kunt dus tekenen in je documenten! Ook nieuw: iBooks Author-integratie in Pages, voor het maken van je eigen digitale boeken.

Update Clips en GarageBand

Ook de iOS-apps Clips en GarageBand hebben gisteren een update gehad die een educatief tintje heeft. Zo kun je in Clips voortaan posters toevoegen met een schoolbord- of notitie-look. En in de nieuwe versie van GarageBand vind je bijvoorbeeld het nieuwe Toy Box-soundpack met educatieve geluiden: dierengeluiden, voertuigen en de getallen tot en met tien in diverse talen.

Schoolwerk

Schoolwerk

Schoolwerk is een app voor docenten en hij hangt samen met de eerder verschenen Klaslokaal-app (die vanaf juni ook beschikbaar is op de Mac!). Met Schoolwerk kunnen leerkrachten apps tijdens de lessen optimaal inzetten. Ook kunnen ze er taken mee aanmaken en de progressie van leerlingen bijhouden.

Meer gratis iCloud-opslag voor het onderwijs

Leraren en leerlingen met een Apple ID die vanuit school beheerd wordt, krijgen voortaan maar liefst 200 GB gratis iCloud-opslag. Ter vergelijking: gewoonlijk krijg je 5 GB gratis.

Apple Event 27 maart terugzien?

Het evenement van Apple is gisteren niet live uitgezonden. Inmiddels heeft Apple de keynote wel online gezet. Je kunt het zien via de Apple Special Events-app op de Apple TV. In de browser kan ook, via de Apple Special Event-pagina. De keynote duurde iets langer dan een uur.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar