Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 11.3 bèta 6 is uit: officiële release lijkt nabij

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 11.1.2


Lees verder na de advertentie

Apple heeft dit weekend iOS 11.3 bèta 6 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. De bèta-versie verscheen vrijwel tegelijkertijd voor ontwikkelaars als voor alle overige geïnteresseerden. De testversies volgen elkaar nu in hoog tempo op, want nog geen week eerder verscheen bèta 5.

Het gaat in deze fase steeds meer om de details. In iOS 11.3 bèta 5 werden al geen wezenlijke veranderingen meer aangetroffen. Apple’s release notes bij die versie waren al gelijk aan die bij bèta 4. Bij deze nieuwe versie is het weer niet anders: ook nu dus is het een kwestie van bijschaven en bugs de wereld uit helpen.

Wat is er nieuw in iOS 11.3?

iOS 11.3 is een tussentijdse update, maar heeft toch behoorlijk wat vernieuwingen te bieden. Zo heb je voortaan een betere inzage in de Batterijconditie van de iPhone en kun je voorkomen dat Apple de snelheid van je toestel afknijpt. Ook nieuw is iCloud-synchronisatie van Berichten, plus een verbeterde vorm van Augmented Reality. Voor iPhone X-gebruikers komen er nieuwe Animoji beschikbaar, waarmee het totaal op zestien uitkomt.

Of AirPlay 2 aan iOS 11.3 wordt toegevoegd, is nog steeds onduidelijk. Apple beloofde dat eerder wel en voegde de functie toe aan een vroege bèta, maar later verdween de functie weer. Daarna hebben we hem niet meer teruggezien. AirPlay 2 maakt multiroom audio mogelijk: zodoende kun je muziek naar meerdere apparaten tegelijkertijd streamen.

iOS 11.3 release: waarschijnlijk 27 maart


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple Event 27 maart

De definitieve versie van iOS 11.3 is waarschijnlijk op dinsdag 27 maart te downloaden. Dan is er namelijk een educatief event van Apple, zo werd afgelopen vrijdag aangekondigd. Mogelijk presenteert Apple op die dag de iPhone SE 2, een vernieuwde versie van de iPad en misschien zelfs een goedkopere MacBook Air.

Bekijk ook ons dossier over iOS 11.