Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple's draadloze oplaadmat AirPower verschijnt nog deze maand'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Een vaag gerucht van het relatief onbekende The Apple Post bracht de geruchtenmolen in februari op gang. Die geruchten werden concreter na nieuwe informatie van het Japanse Macotakara. En nu maakt ook het Taiwanese DigiTimes melding van de komst van de AirPower in maart.

AirPower verschijnt eind maart

Apple’s draadloze oplaadmat AirPower zou eind maart worden uitgebracht, melden bronnen aan DigiTimes. De oplaadmat zou volgens de bronnen een maximale oplaadcapaciteit van 29 watt hebben. Dat is aanzienlijk meer dan de capaciteit van andere draadloze opladers, zoals de Belkin Boost Up, die een laadvermogen heeft van 7,5 watt.

Met die laadcapaciteit kan de AirPower drie apparaten tegelijk opladen, zoals de iPhone X, Apple Watch Series 3 en AirPods. Bij de AirPods heb je daarvoor nog wel de nieuwe oplaadcase nodig om je AirPods draadloos op te laden. Deze verschijnt waarschijnlijk tegelijk met de AirPower.

Apple introduceerde vorig jaar voor het eerst draadloos oplaadbare iPhones. Naast de iPhone X zijn ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus draadloos oplaadbaar. Die kun je opladen met een Qi-oplader van welk merk dan ook. Straks brengt Apple met de AirPower voor het eerst een eigen draadloze oplader uit.

Prijs draadloze oplaadmat AirPower


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hoeveel de AirPower gaat kosten, is nog erg onduidelijk. Waarschijnlijk wordt de AirPower meegeleverd met een 29W USB-C-adapter, wat de uiteindelijke prijs flink opdrijft. We verwachten dat het prijskaartje daardoor niet lager uitvalt dan zo’n 150 euro.