Terug naar 'Apple's draadloze oplaadmat AirPower verschijnt nog deze maand'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple's draadloze oplaadmat AirPower verschijnt nog deze maand'

Door Koen van Ekeren14 maart 2018 11:452 min. leestijd0

Een vaag gerucht van het relatief onbekende The Apple Post bracht de geruchtenmolen in februari op gang. Die geruchten werden concreter na nieuwe informatie van het Japanse Macotakara. En nu maakt ook het Taiwanese DigiTimes melding van de komst van de AirPower in maart.

AirPower in maart

AirPower verschijnt eind maart

Apple’s draadloze oplaadmat AirPower zou eind maart worden uitgebracht, melden bronnen aan DigiTimes. De oplaadmat zou volgens de bronnen een maximale oplaadcapaciteit van 29 watt hebben. Dat is aanzienlijk meer dan de capaciteit van andere draadloze opladers, zoals de Belkin Boost Up, die een laadvermogen heeft van 7,5 watt.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Met die laadcapaciteit kan de AirPower drie apparaten tegelijk opladen, zoals de iPhone X, Apple Watch Series 3 en AirPods. Bij de AirPods heb je daarvoor nog wel de nieuwe oplaadcase nodig om je AirPods draadloos op te laden. Deze verschijnt waarschijnlijk tegelijk met de AirPower.

Apple introduceerde vorig jaar voor het eerst draadloos oplaadbare iPhones. Naast de iPhone X zijn ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus draadloos oplaadbaar. Die kun je opladen met een Qi-oplader van welk merk dan ook. Straks brengt Apple met de AirPower voor het eerst een eigen draadloze oplader uit.

Prijs draadloze oplaadmat AirPower

Hoeveel de AirPower gaat kosten, is nog erg onduidelijk. Waarschijnlijk wordt de AirPower meegeleverd met een 29W USB-C-adapter, wat de uiteindelijke prijs flink opdrijft. We verwachten dat het prijskaartje daardoor niet lager uitvalt dan zo’n 150 euro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar