Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

'Apple brengt op korte termijn een gouden iPhone X uit'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
gouden iPhone X


Lees verder na de advertentie

Nu is de iPhone X er nog alleen in het zilver of spacegrijs, maar straks kun je hem mogelijk in een speciale kleur krijgen. Volgens Apple-lekker Benjamin Geskin is Apple gestart met de productie van een gouden iPhone X.

Gouden iPhone X

Dit meldt hij maandag op Twitter. De grafisch ontwerper stond aanvankelijk bekend om zijn iPhone-renders, maar bewees in het afgelopen jaar dicht bij het Apple-vuur te zitten. Hij was bijvoorbeeld de eerste die foto’s van een iPhone X-dummy publiceerden, die later zeer nauwkeurig bleken te zijn.

Het is niet voor het eerst dat de kleur goud in verband wordt gebracht met de iPhone X. Al voor de lancering van Apple’s vlaggenschip waren er hardnekkige geruchten over een iPhone X in het Blush Gold, een kopergouden tint. Door productieproblemen was Apple echter genoodzaakt de releasedatum uit te stellen, meldde KGI in september.

Volgens Geskin heeft Apple de productie van het gouden toestel nu hervat, met D21A als codenaam. In zijn tweet zijn een gouden iPhone X-dummy en SIM-lade te zien. Deze foto’s lekte hij eerder voor de lancering van de september-keynote. In een latere tweet houdt hij nog wel een slag om de arm en stelt hij dat Apple nog van gedachten kan veranderen.

Keynote

Op dit moment is de iPhone X alleen in het zilver en spacegrijs verkrijgbaar. Tot nu toe lijkt de iPhone X-verkoop tegen te vallen. Met een derde kleuroptie hoopt Apple de verkoop een nieuwe stimulans te geven.

Als Apple inderdaad van plan is om een gouden iPhone X uit te brengen, kan het goed zijn dat deze tijdens één van de aankomende Apple-evenementen wordt aangekondigd. De eerste is op 27 maart, maar de verwachting is dat Apple zich hierbij richt op onderwijs. Op 4 juni volgt WWDC. Deze conferentie staat doorgaans in het teken van software, maar we verwachten dit jaar ook nieuwe hardware.